Antena Meniu Search
x

Vremea 24 februarie. Meteorologii anunță ger până marți

Vremea pe 23 februarie rămâne rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, care pot fi și de minus 20 de grade Celsius. Prognoza meteo estimează o încălzire începând de luni, care va fi resimțită însă mai ales de marți. În București, duminică, vor fi maximum 4 grade.

de Redactia Observator

la 23.02.2019, 15:21

Vremea pe 24 februarie rămâne rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, care pot fi și de minus 20 de grade Celsius. Prognoza meteo estimează o încălzire începând de luni, care va fi resimțită însă mai ales de marți. În București, duminică, vor fi maximum 4 grade.

Noaptea de sâmbătă spre duminică: Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei, local în Moldova şi Maramureş şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor situa între -18 şi -5 grade, mai scăzute în depresiunile submontane din centrul şi sud-vestul ţării, izolat sub -22...-20 de grade. Cerul va fi variabil cu unele înnorări în est şi sud-est, iar spre dimineaţă şi în nord, dar numai izolat şi trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi pe litoral. Spre dimineaţă, în zonele joase, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea 24 februarie în țară

Duminică, prognoza meteo estimează că vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în centrul şi sud-vestul ţării şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 5 grade, iar cele minime se vor situa între -15 şi -4 grade, mai scăzute în zonele depresionare din Transilvania şi nordul Olteniei, izolat sub -20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, mai ales în regiunile estice, sud-estice, precum şi în zona de munte, dar numai izolat se vor semnala ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în Dobrogea, Bărăgan şi pe crestele montane. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea dinspre nord-vest, dar la valori în continuare mari - de regim anticiclonic.

Pe acelaşi subiect
Harta de la ANM cu vremea pe 24 februarie

De luni se încălzește

Conform ANM, vremea se va încălzi faţă de zilele precedente, astfel după o dimineaţă deosebit de rece, chiar geroasă, local în Transilvania şi în depresiunile subcarpatice ale Olteniei, la amiază se vor înregistra valori termice apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în a doua parte a intervalului în nordul, estul ţării, precum şi la munte, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde va spulbera zăpada, dar pe arii restrânse şi la cote reduse şi în estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -1 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Moldova, iar cele minime se vor situa între -10 şi 1 grad, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali până în jurul valorii de -15 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase izolat se va semnala ceaţă.

Marți, temperaturile cresc

Vremea va continua să se încălzească uşor în sudul şi sud-vestul ţării unde va deveni relativ caldă pentru această dată, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Vor fi înnorări temporare în jumătatea de est a teritoriului, unde mai ales spre seară şi noaptea, local se vor semnala precipitaţii slabe mixte, iar în rest se va menţine variabil. La munte, cu precădere în Carpaţii Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali va ninge slab dar viscolit. Vântul va prezenta unele intensificări în estul, centrul şi sudul teritoriului, dar cu viteze mai mari în Moldova, unde la rafală se vor depăşi temporar 55 km/h, iar la munte, în special pe creste va sufla tare cu peste 90 km/h spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 2 grade. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase, îndeosebi din vest şi centru, izolat va fi ceaţă.

Prognoza meteo pe 24 februarie în București

Vremea va fi rece pentru această dată îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei când trecător vor fi condiţii de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 2...4 grade, iar cea minimă de -6...-5 grade, mai scăzută în zona preorăşenească până în jurul valorii de -9 grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor, la o valoare mai mare decât cea normală.

Cum va fi duminică la munte

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, când izolat se vor semnala ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări pe crestele montane, unde va spulebra zăpada, cu viteze mai mari în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 24 februarie. Meteorologii anunță ger până marți