Antena Meniu Search
x

Vremea 24 iunie - 21 iulie 2024. ANM anunţă furtuni violente în mai multe zone din ţară. În sud se menţine valul de caniculă

Administraţia Națională de Meteorologie a emis vineri, 21 iunie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 24 iunie - 21 iulie 2024. Potrivit specialiștilor, valul de cãldurã se va menţine în regiunile sudice, la începutul săptămânii viitoare. ANM anunţă, de asemenea, ploi, vijelii şi grindină în vestul, nordul, centrul şi în sud-vestul ţãri.

de Redactia Observator

la 21.06.2024 , 07:55

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 24 iunie - 21 iulie 2024. ANM anunţă furtuni violente în mai multe zone din ţară. În sud, se menţine valul de caniculă - Observator

Meteorologii ANM au emis vineri, 21 iunie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, 24 iunie - 21 iulie 2024.

"La începutul săptămânii viitoare canicula şi disconfortul termic se vor menţine în regiunile sudice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade în vestul Olteniei. În vestul, nordul, centrul şi în sud-vestul ţãri vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã, ce se va manifesta prin ploi torențiale, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe arii restrânse, vijelii și grindinã . Aversele vor avea şi caracter torenţial, izolat se vor acumula cantitãţi mai mari de apã", spun specialiștii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Prognoza meteo 24 iunie - 1 iulie 2024

Articolul continuă după reclamă

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în sud-vestul țării, dar și deficitare în regiunile nordice, estice, sud-estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Pe acelaşi subiect

Vremea 1 - 8 iulie  2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 8 - 15 iulie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-estice.

Vremea 15 – 21 iulie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sudul teritoriului. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor deficitar în regiunile sudice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 19 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Vremea » Vremea 24 iunie - 21 iulie 2024. ANM anunţă furtuni violente în mai multe zone din ţară. În sud se menţine valul de caniculă