Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Furtuni puternice lovesc în şase judeţe, orele următoare. ANM a emis o alertă meteo de vreme severă în zona Moldovei

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare nowcasting cod galben de vijelii, valabilă în mai multe localităţi din şase judeţe situate în zona Moldovei.

de Redactia Observator

la 20.06.2024 , 10:56

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în judeţele Bacău (zona joasă), Botoşani, Suceava (zona joasă), Neamţ (zona joasă), Iaşi şi Vaslui, se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 50 - 70 km/h. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM

Mai bine de jumătate de ţară, inclusiv Capitala, sub cod portocaliu de caniculă

Administraţia Naţională de Meteorolgie a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă joi. Astfel, valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade Celsius, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade Celsius, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Articolul continuă după reclamă
Pe acelaşi subiect

Meteorologii se așteaptă la noi recorduri termice

De asemenea, tot joi este valabil şi un cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat. Valul de căldură va persista în Maramureș, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei și local în Dobrogea, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și pe arii restrânse va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Căldură extremă şi vineri, 21 iunie

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 iunie

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Valul de căldură se va menține în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local se va apropia și va atinge pragul critic de 80 de unități.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 21 iunie

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Potrivit ANM, în zilele viitoare valul de căldură se va extinde și intensifica.

Vreme caniculară în Bucureşti

ANM a emis o prognoză specială care vizează Capitala.

20 iunie, ora 10.00 - 21 iunie, ora 10.00

Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 17...20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

21 iunie, ora 10.00 - 22 iunie, ora 10.00

Valul de căldură va persista, dar va diminua ușor în intensitate. Vremea va fi caniculară în orele amiezii, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul anterior, va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Vremea » Furtuni puternice lovesc în şase judeţe, orele următoare. ANM a emis o alertă meteo de vreme severă în zona Moldovei