Antena Meniu Search
x

Video Afacerea care a explodat, după ce tricolorii s-au calificat în optimi la Euro 2024. Cea mai mare comandă a costat 750 de lei

E forfotă în atelierele de croit steaguri în aceste zile, după ce Echipa Naţională a făcut mândri milioane de români până acum, la EURO 2024. Din acest motiv, suporterii au comandat drapele tricolore care au ajuns chiar şi pe stadioanele din Germania. Într-un mic atelier din Oradea se munceşte zi-lumină la steaguri personalizate, mai ales că mulţi suporteri îşi doresc să fie inscripţionate şi localităţile din care provin.

de Redactia Observator

la 30.06.2024 , 10:12

În atelierul Iulianei Chelu se lucreată la foc continuu. Ea şi-a descoperit pasiunea pentru drapele în urmă cu 22 de ani, iar de atunci şi până acum are peste 200 de modele create manual. După atâţia ani de activitate, este pentru prima dată când, în luna iunie, volumul de muncă este triplu.

"Din fericire, perioada aceasta de vacanţă, şi iunie, şi vară, n-am avut până acum aşa cerere ca şi înainte de 1 decembrie", spune ea.

Alaturi de Iuliana munceşte şi fiica ei, Alexandrina. În aceste zile au de onorat o comandă de 20 de steaguri din mătase, care vor fi fluturate marţi seară pe stadionul din Munchen.

Vezi și

"Se comandă steaguri mari, de obicei care să se poată vedea de pe un stadion. Se comandă eşarfe, căciuli, şepci, pentru copii - steguleţe mai mici. Dar, foarte important, majoritatea vor să fie ceva personalizat, adică să fie scris judeţul sau oraşul sau - nu ştiu - un personaj dintre jucători sau ceva care să îi reprezinte personal", explică Alexandrina Chelu-Schorr.

Cel mai mare drapel comandat a fost un tricolor cu lungimea de 8 metri şi cu inscripţia "Covasna", care a costat 750 de lei. Sunt însă o mulţime de modele pentru toate buzunarele.

Suporterii români sunt încrezători pentru următorul meci, când Naţionala României o va înfrunta pe cea a Olandei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Stiri economice » Afacerea care a explodat, după ce tricolorii s-au calificat în optimi la Euro 2024. Cea mai mare comandă a costat 750 de lei