Antena Meniu Search
x

Vremea pe 24 mai. Meteorologii anunţă temperaturi de peste 30 de grade

Vremea pe 24 mai e complet schimbată faţă de săptămâna trecută. Ploile s-au restrâns dramatic, dar încă se vor înregistra în unele zone. Prognoza meteo anunţă în schimb căldură, cu temperaturi de peste 30 de grade.

Vremea pe 24 mai e complet schimbată faţă de săptămâna trecută. Ploile s-au restrâns dramatic, dar încă se vor înregistra în unele zone. Prognoza meteo anunţă în schimb căldură, cu temperaturi de peste 30 de grade.

Noaptea de miercuri spre joi: cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile vestice şi la munte, zone în care cu totul izolat mai pot fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 7 şi 17 grade, anunţă prognoza meteo. În zonele joase, pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea 24 mai

Joi, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, iar cele minime, în general, între 9 şi 17 grade. Îndeosebi după-amiaza şi seara, în zona de munte şi în regiunile vestice, iar în cursul nopţii, în special în extremitatea nordică a ţării, înnorările vor fi temporar accentuate şi local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii mici, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica nu se va schimba semnificativ, valori mai mici decât în alte regiuni fiind în cele sudice ale ţării şi regimul baric de ansamblu fiind subnormal.

Pe acelaşi subiect

ÎN BUCUREŞTI: Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o maximă în jurul a 30 de grade şi minima de 15...17 grade. ANM transmite că cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferica va fi aproape constantă, cu o valoare mai mică decât cea normală.

LA MUNTE: Vremea va fi caldă şi uşor instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi îndeosebi după-amiaza şi seara se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în masivele aferente regiunilor vestice şi sud-vestice. Vor fi condiţii de grindină.

LA MARE: Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi noaptea când vor fi condiţii de averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 26 de grade, iar cele minime între 17 şi 20 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 18 şi 20 de grade.

Harta ANM cu vremea pe 24 mai

HARTĂ: Temperaturile pe 24 mai în ţară | Sursa: ANM

Prognoza meteo pe 25 mai

Vremea va fi în continuare caldă, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi mai ales pe parcursul zilei se vor semnala averse şi descărcări electrice la munte, local în jumătatea de nord a ţării şi pe arii mai restrânse în rest. Izolat va cădea grindină şi se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate în intervale scurte de timp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est, în sud-est, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte dinspre nord, apropiindu-se de normalul baric.

Prognoza meteo pe 26 mai

Vremea se va menţine caldă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar mai accentuate şi se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice, în cursul zilei pe arii extinse în jumătatea de vest a ţării şi local în rest, iar noaptea în sud-est şi pe spaţii mici în celelalte zone. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar în intervale scurte de timp se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în regiunile estice şi sud-estice, precum şi pe crestele montane, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 şi 28 de grade, iar cele minime între 10 şi 18 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea pe 24 mai. Meteorologii anunţă temperaturi de peste 30 de grade