Vremea 24 mai - 21 iunie 2021. Duminică, meteorologii anunţă temperaturi de peste 30 grade Celsius la umbră

De Veronica Micu.
Publicat: 21.05.2021, 10:40.
Actualizat: 21.05.2021, 10:48

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 24 mai - 21 iunie 2021. Potrivit specialiştilor, de sâmbătă, o masă de aer tropical va aduce temperaturi de vară în toată ţara.

Harta temperaturilor în Europa

Vremea 24 mai - 21 iunie 2021. Duminică, meteorologii anunţă temperaturi de peste 30 grade Celsius la umbră.

Observatornews.ro

"Duminică vom avea temperaturi maxime de peste 30 grade Celsius la umbră​. Și pe parcursul săptămânii viitoare vorm avea parte de o atmosferă de vară, însă nu vor lipsi nici ploile. Aversele vor fi destul de zgomotoase cu vijelii, grindină, tunete și fulgere", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Astfel, prognoza pe 4 săptămâni realizată de ANM arată că temperaturile se vor situa în general peste cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte. În rest, valorile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Pentru începutul primei luni de vară, meteorologii anunță cantități de precipitații local excedentare în nord-est și centru, dar și ușor deficitare în sud-vest. În rest, vor fi apropiate de cele normale pentru prima săptămână din luna iunie.

Citește și:

Prognoza meteo 24 – 31 mai 2021

Valorile termice se vor situa în general peste cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în jumătatea sudică a țării, dar și local excedentar în nordul extrem, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 31 mai – 7 iunie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile nordice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în nord-est și centru, dar și ușor deficitare în sud-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo 7 – 14 iunie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate, local, în sud-vest.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 14 – 21 iunie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.