Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 24 octombrie 2021. Se răcește în cea mai mare parte a țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de dumincă, 24 octombrie 2021. Vremea va deveni rece pentru această dată calendaristică în cea mai mare parte a țării.

de Redactia Observator

la 23.10.2021, 15:45

peisaj de toamnă în Orșova
Cum va fi vremea duminică, 24 octombrie 2021 - Shutterstock

În noaptea de sâmbătă spre duminică în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei, înnorările vor fi persistente și temporar va ploua, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat ploi slabe în Transilvania, Moldova și Oltenia. În zona de munte, în general la altitudini mai mari de 1400 m, trecător se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși 60...70 km/h, iar local și în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -1 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea 24 octombrie 2021

Vremea se va răci, iar în cea mai mare parte a țării va deveni rece pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi senin în regiunile vestice, iar în rest variabil, cu înnorări temporare în nord-est, iar pe parcursul zilei și în sud și sud-est, dar numai izolat vor mai fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în Moldova și Dobrogea, precum și la munte, cu precădere pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 4 grade. Dimineața și noaptea, izolat îndeosebi în centrul țării se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vreme se va răci față de ziua precedentă. Cerul va avea unele înnorări, mai ales în prima parte a zilei, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre 0 grade.

Cum va fi vremea în Europa

În zonele nordice ale continentului - Peninsula Scandinavică și regiunile apropiate de această - și de asemenea în țările estice, în Rusia dincolo de Munții Ural și în partea centrală a Mării Mediterane va predomina aspectul închis și ploios al vremii. În restul Europei va fi mai plăcut - în condițiile cerului variabil sau temporar noros din Arhipelagul Britanic și din țările centrale, central-estice și sud-estice și cerului mai mult senin din sud-vest și din vest.

Astfel, precipitații predominant sub formă de ploaie vor fi pe arii relativ extinse în țările scandinave, în cele baltice și în nord-vestul Rusiei, iar ploi - în jumătatea sudică a Italiei, în vestul Greciei și în zona marinp dintre acestea și nordul Africii (Tunisia și Libia); pe suprafețe mai mici va plouă în Rep. Irlanda, Regatul Unit și în nord-vestul Franței și al Spaniei, pe când regimul pluvial din restul Europei va fi nesemnificativ. 

Cantități mari de apă se vor acumula din unele precipitații din Norvegia, din sudul Italiei și posibil din Rep. Irlanda și vestul Greciei. Vânt intens pe timp îndelungat se va observa pe ocean la vest de Peninsula Scandinavică, de Arhipelagul Britanic și de Golful Biscaya, la fel pe Marea Nordului; cel puțin moderat va fi vântul pe marile Baltică și Mediterană, în vestul Ucrainei, în Belarus și în vestul Rusiei, iar cu precădere slab - în Peninsula Iberică, în sud-estul Franței și în țările din preajma Munților Alpi. Diferențele de ordin termic față de ziua precedentă vor fi evidente in jumătatea estică a continentului, unde vremea se va răci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 24 octombrie 2021. Se răcește în cea mai mare parte a țării