Vremea 25 ianuarie - 7 februarie 2021. În weekend vom avea temperaturi de primăvară în aproape toată țara

De Veronica Micu.
Publicat: 25.01.2021, 14:16.
Actualizat: 25.01.2021, 14:32

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe două săptămâni, intervalul 25 ianuarie - 7 februarie 2021. Potrivit specialiștilor, în weekend, vremea se va încălzi în toată țara.

Vremea 25 ianuarie - 7 februarie 2021. Urmează temperaturi de primăvară, în weekend

Observator

Meteorologii anunţă o scădere a valorilor în termometre, în următoarele zile, temperaturile urmând să ajungă la nivelul normal al perioadei din calendar.

Se vor înregistra maxime între -3 grade Celsius, în depresiunile din estul Transilvaniei, şi 4 grade Celsius în sud-vest.

"Este posibil să avem un scurt episod cu lapoviţă şi ninsoare în sud, sud-est (marți, miercuri). Vor fi ninsori şi viscol în zonele înalte, cu strat nou de zapadă în toare masivele montane.
Nopțile vor deveni geroase în depresiuni, cu valori minime între -10 şi 0 grade Celsiu"
, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

De sâmbătă, 30 ianuarie, vremea va intra din nou într-un proces de încălzire, pentru ca în weekend să avem temperaturi de primăvară, cu maxime de 10...12 grade Celsius.

Prognoza meteo 25 ianuarie - 7 februarie 2021 în Banat

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde spre valori în jurul a 2 grade, iar cea a minimelor spre -4 grade. Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 8...10 grade, iar cele nocturne spre medii de 2 grade. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 4 și 6 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datelor de 29 și 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Vremea 25 ianuarie - 7 februarie 2021 în Crişana

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 1...2 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5...-4 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 6...8 grade, iar cea a minimelor până în jurul a 0 grade. Ușoare variații ale regimului de temperatură vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când se estimează o medie a maximelor cuprinsă în general între 2 și 4 grade și una a minimelor între -4 și -2 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datelor de 29 și 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Prognoza meteo 25 ianuarie - 7 februarie 2021 în Transilvania

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde spre valori în jurul a -1...0 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a minimelor spre -8...-6 grade. Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 4...6 grade, iar cele nocturne spre medii de -3...-1 grad. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 2 și 4 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -5...-4 grade.

Temporar și cu caracter local se vor semnala precipitații slabe, pe tot parcursul intervalului.

Vremea 25 ianuarie - 7 februarie 2021 în Maramureş

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de -1...0 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -6...-5 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 4...6 grade, iar cea a minimelor până spre -2...-1 grad. Ușoare variații ale regimului de temperatură vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când se estimează o medie a maximelor cuprinsă în general între 2 și 4 grade și cea a minimelor de -4...-3 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în 25 ianuarie și în perioada 29 - 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ

Prognoza meteo 25 ianuarie - 7 februarie 2021 în Moldova

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (în 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6...-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, la sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de -2...0 grade.

Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 1 și 3 grade, iar cea a minimelor se va situa între -5 și -3 grade. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe îndeosebi în perioada 25 - 27 ianuarie și în intervalul 31 ianuarie - 3 februarie, dar pe spații mai mici și cu caracter trecător și în restul intervalului.

Vremea 25 ianuarie - 7 februarie 2021 în Dobrogea

Vremea va fi caldă în prima zi cu maxime medii de 10...11 grade, apoi se va răci, astfel încât temperaturile diurne vor tinde spre o medie în jurul a 2 grade (în 27 și 28 ianuarie), în timp ce media valorilor termice nocturne va coborî -4...-2 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie, regimul termic va fi în creștere, astfel maximele vor ajunge în medie spre 10 grade, iar minimele spre o medie de 2...4 grade. Apoi, va urma o nouă tendință de scădere treptată a temperaturilor, cele diurne urmând a se situa la medii de 4...5 grade, iar cele nocturne la medii în jurul a 0 grade. În perioada 25 - 27 ianuarie se vor semnala precipitații pe arii extinse și local moderate și însemnate cantitativ, iar în restul intervalului, doar trecător și pe spații mai mici vor mai fi precipitații slabe

Prognoza meteo 25 ianuarie - 7 februarie 2021 în Muntenia

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (în 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6...-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 8...9 grade, iar cele nocturne spre medii de 0...2 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de 4...6 grade și minime în jurul valorii de -2 grade. Precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ vor fi în jurul datei de 26 ianuarie, precum și în perioada 31 ianuarie - 3 februarie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi slabe, trecătoare și pe spații mai mici

Vremea 25 ianuarie - 7 februarie 2021 în Oltenia

Vremea se va răci ușor în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 2...3 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5...-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 7...8 grade, iar cea a minimelor până spre -2...0 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de 5...6 grade și minime în jurul valorii de -2 grade. Precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ vor fi în noaptea de 25 spre 26 ianuarie, precum și în perioada 31 ianuarie - 3 februarie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi slabe, trecătoare și pe spații mai mici, potrivit ANM.

Prognoza meteo 25 ianuarie - 7 februarie 2021 la munte

În primele zile ale intervalului vremea se va răci semnificativ, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori în jurul a -8 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -12...-10 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 0...2 grade, iar cea a minimelor până spre -5...-4 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de -2...-1 grad și minime în jurul valorii de -7 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datei de 29 ianuarie și în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini rare cu Elena Matei din adolescență! Cât de mult s-a schimbat finalista de la Chefi la cuțite / GALERIE FOTO
spynews.ro
Horoscopul zilei de 17 iunie 2021. Berbecii sunt pregătiți să se afirme. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Detalii absolut șocante! Cum s-a sinucis, de fapt, Ionel după ce a omorât-o pe Andreea în fața fetiței de 5 ani
gandul.ro
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț al sportivei | GALERIE FOTO
prosport.ro
Se întâlnește cu fostul pe ascuns! Toți credeau că ea suferă, dar iată că nu e așa. S-a întors în brațele primului ei soț
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
Ce căuta șeful DNA cu politicienii la meci plus alte 6 momente care m-au făcut să mă întreb: „Măi, nene, dar pe ce lume trăim?”
libertatea.ro
Simona Halep, cerută de soție de Toni Iuruc! Cum arată inelul de logodnă
GSP
Atenție! Proprietarii de centrale termice vor plăti tot mai mult
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro