Antena Meniu Search
x

Vremea 27 martie - 24 aprilie 2023. Val de aer arctic peste România. ANM anunță temperaturi de iarnă, la final de martie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 martie - 24 aprilie 2023. Potrivit specialiștilor, de la începutul săptămânii viitoare, valorile termice vor fi în scãdere accentuată în majoritatea zonelor din țară

de Redactia Observator

la 31.03.2023, 08:26

Vremea 27 martie - 24 aprilie 2023. Val de aer arctic peste România. ANM anunță temperaturi de iarnă, la final de martie - Observator

ANM a emis vineri, 24 martie 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

"Un val de aer rece de origine arctic maritim va traversa întregul continent, astfel regimul termic va fi și cu 10 grade mai coborât față de cel actual. Aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversã şi îndeosebi în sudul ţãrii acestea pot fi torenţiale şi vor fi însoţite de descãrcãri electrice. La munte, în special la altitudini mari, vor fi lapoviţe şi ninsori. Precipitaţii mixte se vor semnala trecãtor şi în zonele joase din jumãtatea nordicã a ţãrii, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Local, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate, iar în sud vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, mai ales seara şi noaptea, iar în zona montanã înaltã va sufla tare", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 27 martie - 3 aprilie 2023

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, estice, sud-estice, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pe acelaşi subiect

Vremea 3 - 10 aprilie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile estice, sud-vestice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 10 - 17 aprilie 2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea 17 - 24 aprilie 2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Vremea 27 martie - 24 aprilie 2023. Val de aer arctic peste România. ANM anunță temperaturi de iarnă, la final de martie