Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vijelii puternice în mai bine de jumătate de țară. Va ploua cât pentru două săptămâni

Administraţia Naţional de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme severă în România. Potrivit specialiştilor, în zonele vizate va ploua în intervalul vizat cât pentru jumătate de lună.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.08.2021, 10:51

Meteorologii ANM au emis o informare meteo de vreme rea, dar și o avertizare cod galben. Astfel, în intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00, este valabilă o informare de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte. Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20...50 l/mp.  În vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18...20 de grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est.

Pe acelaşi subiect

Cod galben de ploi și vijelii în 27 de județe

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente

Interval de valabilitate: 28 august, ora 15:00 – 29 august, ora 23:00

În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25...55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte.

Prognoză specială pentru București

Meteorologii anunță că în weekend, la București, temperaturile vor fi apropiate de mediile normale ale perioadei. Este posibil să plouă, în special în noaptea de sâmbătă spre duminică, avertizează specialiștii. Până sâmbătă dimineața, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

Sâmbătă, vremea se va încălzi ușor față de zilele anterioare. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, cu o probabilitatea mai mare în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și duminică spre orele serii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de 30...31 de grade, iar cea minimă de 18...19 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vijelii puternice în mai bine de jumătate de țară. Va ploua cât pentru două săptămâni