Antena Meniu Search
x

Galerie foto Vremea 29 martie - 10 aprilie 2022. Schimbare radicală în weekend. Temperaturile urmează să scadă chiar și cu 15 grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 29 martie - 10 aprilie 2022. Potrivit specialiștilor, vremea se schimbă radical, urmând ca în weekend să împartă țara între iarnă și primăvară. Temperaturile scad accentuat cu 10...15 grade de la o zi la alta.

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 10:51

ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii estimează o schimbare bruscă a vremii: fenomene de vară în sud-est, iarna revine în nord, centru şi la munte.

"Începând cu ziua de joi, ploile vor fi în extindere din jumătatea de vest a ţării, iar vineri precipitaţiile vor acoperi mare parte din ţară.

În sud şi în est, fenomene asociate instabilitãţii atmosferice cu averse, descãrcãri electrice şi rafale de vânt se vor semnala începând din orele dupã-amiezii şi pe alocuri pot fi mai intense. În cursul nopţii, la altitudini mari în masivele vestice şi nordice vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla cu intensificãri în zona montanã înaltã şi în regiunile sud-estice.Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, sudul Moldovei şi partea continentalã a Dobrogei. De sâmbătă o masă de aer mai rece va ajunge în nordul, vestul şi centru ţării, unde valorile termice vor coborâ accentuat. Astfel că aspectul vremii va împărţi ţara între iarnă şi primăvară, cu lapoviţă şi ninsori în nordul Moldovei, Maramureş, zonele mai înalte din Transilvania dar şi la munte", a explicat Oscar Stnaciu, redactor meteo Observator.

Pe acelaşi subiect

Vremea în Banat

Vremea caldă din perioada 29 martie – 1 aprilie se va caracteriza printr-o medie regională a maximelor termice cuprinsă între 17 și 20 de grade și a minimelor în creștere semnificativă, de la 0 - 2 grade spre 7 - 9 grade în ultimele două nopți. Apoi vremea se va răci accentuat, astfel încât pe 3 aprilie temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 6 grade, iar cele minime vor fi apropiate de 0 grade. Din 4 aprilie se estimează încălzirea treptată a vremii, ceea ce va conduce la sfârșitul celei de-a doua săptămâni la o medie a maximelor termice de 17 - 18 grade și a minimelor de 4 - 6 grade, valori în jurul celor normale în prima decadă a lunii aprilie. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când local vor fi și cantități de apă mai însemnate.

Prognoza meteo în Crișana

Vremea caldă din perioada 29 martie – 1 aprilie se va caracteriza printr-o medie a maximelor termice cuprinsă între 16 și 19 grade și a minimelor în creștere semnificativă, de la -1 - 0 grade spre 7 - 8 grade în ultimele două nopți. Apoi vremea se va răci accentuat, astfel încât pe 3 aprilie temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 6 grade, iar cele minime vor fi de -1 - 0 grade. Din 4 aprilie se estimează încălzirea treptată a vremii, ceea ce va conduce la sfârșitul celei de-a doua săptămâni la o medie a maximelor termice de 16 - 17 grade și a minimelor de 5 - 6 grade, valori normale pentru prima decadă a lunii aprilie în această regiune. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când local vor fi și cantități de apă mai însemnate.

Vremea în Transilvania

În perioada 29 martie – 1 aprilie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor termice de 16 - 17 grade și a minimelor ce va fi în creștere de la -4 - -2 grade până la 5 - 6 grade la sfârșitul acestei perioade. Răcirea bruscă a vremii se va resimți în 3 și 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 4 - 5 grade, iar a minimelor în jurul a -4 grade. Ulterior, procesul de încălzire a vremii va continua până pe 10 aprilie, astfel că, în a doua parte a celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor evolua în limite normale penru această regiune, cu o medie a maximelor de 14 - 16 grade și a minimelor de 1 - 3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Prognoza meteo în Maramureș

În perioada 29 – 31 martie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor termice de 15 - 17 grade și a minimelor ce va fi în creștere de la -3 - -2 grade până la 6 - 7 grade la sfârșitul acestei perioade. Răcirea bruscă a vremii se va resimți în special pe datele de 3 și 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 4 - 5 grade, iar a celor minime în jurul a -3 grade. Ulterior, se estimeză o încălzire a vremii până pe 10 aprilie, astfel că, în a doua parte a celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor evolua în limite normale penru această regiune, cu o medie a maximelor de 12 - 15 grade și a minimelor de 1 - 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Vremea în Moldova

Până la 1 aprilie valorile termice vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod normal, cu o medie regională a maximelor în jur de 20 de grade și minime în creștere de la 2 - 3 grade la începutul intervalului până la 6 - 8 grade. Răcirea va fi accentuată cel mai probabil în 3 și 4 aprilie, când este estimată o medie a temperaturilor maxime de 6 - 8 grade și minime în jur de -2 grade. Ulterior se va încălzi treptat, astfel că valorile termice vor reveni în limite normale, respectiv o medie a maximelor de 14 - 18 grade și a minimelor de 3 - 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă însemnate.

Prognoza meteo în Dobrogea

În perioada 29 martie – 2 aprilie, îndeosebi în partea continentală a regiunii vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor de 18 - 20 de grade și minime în creștere semnificativă de la 2 - 4 grade la începutul intervalului până la 10 - 12 grade. Răcirea va fi accentuată în zilele de 3 și 4 aprilie, când este estimată o medie a temperaturilor maxime de 8 - 10 grade și minime în jur de 2 grade. Ulterior, valorile termice vor reveni în limite normale, respectiv o medie a maximelor de 14 - 17 grade și minime de 5 - 8 grade. După 31 martie, temporar vor fi ploi, însă probabilitatea de apariție a acestora va fi mai ridicată în zilele de 2 și 3 aprilie.

Vremea în Muntenia

În perioada 29 martie – 1 aprilie vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor de 21 - 23 de grade și minime în creștere semnificativă de la 2 grade la începutul intervalului până la 10 grade. Răcirea va fi accentuată în zilele de 3 și 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 9 - 11 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 0 grade. Valorile termice vor reveni în limite normale după 6 aprilie, respectiv o medie a maximelor de 16 - 19 grade și minime de 2 - 6 grade. După 31 martie, temporar vor fi ploi, însă probabilitatea de apariție a acestora va fi mai ridicată în perioada 1- 3 aprilie, când izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate.

Prognoza meteo în Oltenia

Vremea va deveni caldă în perioada 29 martie – 1 aprilie, cu o medie regională a maximelor de 18 - 21 de grade și minime în creștere semnificativă, de la 1 - 3 grade la începutul intervalului până la 10 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că, în zilele de 3 și 4 aprilie sunt estimate maxime în jur de 9 grade și minime, ce pot fi ușor negative. După 5 aprilie se va încălzi treptat, până la o medie a maximelor de 16 - 18 grade și minime de 4 - 6 grade, valori ce se vor situa în jurul normelor climatologice. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă însemnate.

Vremea la munte

Media maximelor va fi de 7 - 9 grade până pe 1 aprilie, apoi temperatura va scădea accentuat, iar în zilele de 3 și 4 aprilie vor predomina valorile termice diurne negative (în medie -2 grade). Ulterior se va încălzi și se va reveni la o medie a maximelor de 7 - 8 grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru valorile minime, care în mare parte din interval se vor situa între -4 și 2 grade, cu excepția dimineților de 3, 4 și 5 aprilie, când se va ajunge la valori de -8 - -6 grade. După 30 martie, temporar vor fi precipitații, iar mai ales în 31 martie, 1 și 2 aprilie, cantitățile de apă vor fi însemnate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 29 martie - 10 aprilie 2022. Schimbare radicală în weekend. Temperaturile urmează să scadă chiar și cu 15 grade Celsius