Antena Meniu Search
x
LIVE

Vremea 28 martie - 25 aprilie 2022. Urmează temperaturi de vară, de peste 25 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 28 martie - 25 aprilie 2022. Pentru finalul primei luni de primăvară, specialiştii anunță temperaturi de vară, valorile maxime urmând să atingă chiar și 25 de grade Celsius.

De Redactia Observator la 25.03.2022, 11:46
Harta temperaturilor în Europa
Vremea 28 martie - 25 aprilie 2022. Urmează temperaturi de vară, de peste 25 de grade Celsius - Observator

ANM a emis, vineri, 25 martie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

"Pe parcursul săptămânii viitoare, vremea va fi predominant frumoasã şi se va încãlzi. Astfel, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în toate regiunile ţării. Precipitaţiile vor fi prezente mai ales în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi vestul Olteniei şi mai puţin în sud, sud-est, unde deficitul de umiditate în sol se va accentua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã şi în nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 25 grade Celsius, iar cele minime între -2 şi 12 grade Celsius, mai scãzute în depresiuni pânã spre -4 grade Celsius. Noaptea se va produce brumã, pe arii restrânse în centrul ţãrii şi în zona subcarpaticã din sud", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 28 martie - 4 aprilie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sudvestice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pe acelaşi subiect

Vremea 4 - 11 aprilie 2022

Temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât în mod normal pentru această dată, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și sud-estice, dar și excedentară în cele nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Prognoza meteo 11 - 18 aprilie 2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate în sud-estul teritoriului, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 18 - 25 aprilie 2022

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale.

Prognoza meteo 25 martie 2022

Vremea se va răci în toate regiunile, mai accentuat în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și al Transilvaniei, unde local valorile termice se vor situa sub cele normale în această perioadă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre -9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în  jumătatea de est a țării, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe - mixte în zonele montane și submontane și predominant ploi în zonele joase. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80...100 km/h pe crestele Carpaților Meridionali și Carpaților Orientali, dar și în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze ce vor depăși 50...60 km/h, iar pe alocuri și în rest. Noaptea se va produce brumă în centru și nord-est și pe arii restrânse în rest.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 28 martie - 25 aprilie 2022. Urmează temperaturi de vară, de peste 25 de grade Celsius