Antena Meniu Search
x

Vremea pe 3 mai. Meteorologii de la ANM anunţă căldură şi furtuni de vară

Vremea pe 3 mai va fi foarte caldă în ţară, dar vor fi şi ploi izolate în unele regiuni. Prognoza meteo anunţă însă furtuni pentru miercuri şi joi, dar şi temperaturi record.

Vremea pe 3 mai va fi foarte caldă în ţară, dar vor fi şi ploi izolate în unele regiuni. Prognoza meteo anunţă însă furtuni pentru vineri şi sâmbătă, dar şi temperaturi record.

În noaptea de miercuri spre joi, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Unele înnorări vor fi la începutul nopţii în nord-vest, iar spre dimineaţă în extremitatea de sud-vest, dar numai izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, precum şi la munte, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali. Prognoza meteo anunţă că temperaturile minime se vor situa între 3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18 grade în Dealurile de Vest. În sud-estul ţării, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

Vremea 3 mai în ţară

Joi, vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar în regiunile sud-vestice şi la munte, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi înnorări temporar accentuate, dar numai izolat averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări îndeosebi în sudul Banatului şi în zona montană, dar şi în timpul ploilor. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra, între 25 şi 32 de grade, mai coborâte pe litoral, până în jurul valorii de 20 de grade, iar cele minime vor fi de la 5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre 17...19 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, în sud-est, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

Presiunea atmosferica nu se va schimba substanţial, regimul baric continuând a fi caracterizat de valori mai mici decât cea normală.

Harta ANM cu vremea pe 3 mai 2018

HARTĂ: Temperaturile pe 3 mai la nivelul României | Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru 4 mai

Vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza şi seara, local la munte şi izolat în rest, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile vestice şi nordice. Vor fi condiţii de grindină, iar punctiform cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în sudul Banatului, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 şi 32 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18...20 de grade în Dealurile de Vest. În sud-estul ţării, izolat vor mai fi condiţii de ceaţă.

Presiunea atmosferica va creşte uşor, însă mai notabil în nord-vest decât în restul ţării.

Prognoza meteo pe 5 mai 2018

Vremea se va menţine deosebit de caldă, dar îndeosebi în zonele de deal şi de munte va deveni în general instabilă. În aceste zone, îndeosebi în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, înnorările vor fi temporar accentuate şi local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, mai ales după-amiaza. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, iar cele minime, în general între 8 şi 18 grade.

Cum va fi joi la munte

Vremea va fi în general frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, şi mai ales după-amiaza şi seara, vor fi înnorări temporar accentuate, dar numai izolat averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe creste, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele din intervalul anterior.

Cum va fi pe 3 mai pe litoral

La mare, joi, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 23 de grade, iar cele minime între 13 şi 16 grade. Dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 16 şi 18 grade.

Cum va fi vremea pe 3 mai în Europa

Joi se preconizează a fi predominant frumos în zona carpatică - anume, în România, în Rep. Moldova şi în partea vestică a Ucrainei; de asemenea, parţial în Polonia şi Belarus. În restul continentului nebulozitatea va fi accentuată - cu deosebire deasupra şi împrejurul Italiei, în Rep. Irlanda şi în nord-vestul Franţei, în nordul Peninsulei Scandinavice şi în nord-vestul Rusiei. Ploi abundente vor afecta partea centrală a Peninsulei Italice şi posibil vestul celei Balcanice, iar unele mai slabe se vor semnala pe alocuri sau izolat în celelalte regiuni - deşi în nord-vest şi nord se vor întruni condiţii favorabile precipitaţiilor mixte. În condiţiile menţinerii regimului termic şi chiar a uşoarei încălziri faţă de intervalul anterior, fenomenele specifice instabilităţii atmosferice (averse, descărcări electrice) vor fi frecvente cu precădere pe relieful montan. Vânt moderat spre tare se va înregistra în zona centrală a bazinului mediteranean şi pe ocean între Islanda şi Arhipelagul Britanic, iar în regiunea interioară circulaţia aerului se va desfăşura cu precădere slab.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea pe 3 mai. Meteorologii de la ANM anunţă căldură şi furtuni de vară