Antena Meniu Search
x

Vremea 30 iunie 2021. România se topește, temperaturi maxime de 38 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 30 iunie 2021. Vremea va deveni călduroasă, chiar caniculară în regiunile vestice și sudice.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 29.06.2021, 15:54

vremea 30 iunie 2021
Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 29 de grade, pe litoral - Shutterstock

Cerul va fi variabil, dar pe arii restrânse în regiunile vestice și nord-vestice, iar în primele ore și în cele estice, vor fi unele înnorări și posibil averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11...12 grade în estul Transilvaniei și 24...26 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea miercuri 30 iunie 2021

Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în regiunile vestice și sudice. Disconfortul termic se va accentua în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei. Cerul va fi variabil, dar după orele prânzului vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, local în zonele de deal și munte și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de vijelii și izolat de grindină, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20...40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 12...13 grade în estul Transilvaniei și 22...24 de grade în Dealurile de Vest.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va deveni caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară și la începutul nopții va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general frumoasa. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări moderate, mai ales în timpul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 29 de grade, iar cele minime între 20 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 23....25 de grade.

Vremea la munte

Vremea va fi caldă, local călduroasă, dar și în general instabilă. Cerul va fi variabil, dar după orele prânzului vor fi perioade în care local se vor semnala averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de vijelii și izolat de grindină, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20...40 l/mp. Valorile termice diurne vor continua să crească ușor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 30 iunie 2021. România se topește, temperaturi maxime de 38 grade Celsius