Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 4 noiembrie 2021. Va fi deosebit de cald pentru această perioadă, însă vin ploile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 4 noiembrie 2021.

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 16:33

În noaptea de miercuri spre joi în vestul și nord-vestul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali cerul va fi noros, iar pe arii în general restrânse, temporar va ploua slab. În restul zonelor, cerul va fi mai mult senin la începutul intervalului, apoi local vor fi nori joși sau ceață, asociată pe suprafețe mici cu burniță. Vântul va avea intensificări în zona Carpaților Meridionali și Occidentali, cu rafale în general de 60...80 km/h, iar la alitudini mari, în masivele sudice se vor depăși 90...100 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 55...70 km/h vor fi și în județul Caraș-Severin, apoi până spre dimineață, acesta se va intensifica treptat și în restul Banatului și în Crișana. În celelalte regiuni vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa peste cele normale în toată țara și vor fi cuprinse, în general, între 3 și 13 grade.

Vremea joi 4 noiembrie 2021

În vestul și nord-vestul țării vor fi înnorări, va ploua și posibil vor fi și descărcări electrice. Ploile se vor semnala ziua pe suprafețe în general restrânse, iar noaptea acestea se vor extinde treptat și vor fi moderate cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp, iar pe arii restrânse 30...40 l/mp, cu precădere în Banat și în sudul Crișanei. În restul teritoriului, în prima parte a zilei și din nou noaptea, local vor fi nori joși sau ceață, iar în restul intervalului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona Carpaților Meridionali și Occidentali cu viteze în general de 60...80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, va sufla cu peste 90...100 km/h, iar în prima parte a intervalului, și în regiunile vestice cu rafale de 55...70 km/h, și local în cele nordice, centrale și estice cu viteze de 45...55 km/h. Valorile termice, în creștere față de ziua anterioră se vor situa în marea lor majoritate peste cele normale datei, caracterizând pe parcursul zilei o vreme deosebit de caldă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor continua să crească, situându-se peste cele normale datei. În prima parte a zilei și din nou noaptea vor fi nori joși și posibil ceață, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade, iar cea minimă de 8...10 grade.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, mai mult noros în Carpații Occidentali, unde mai ales în a doua parte a intervalului va ploua moderat cantitativ. Se vor putea acumula 15...20 l/mp și izolat 30...40 l/mp.  Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în Carpații Meridionali și Occidentali, unde se vor atinge viteze în general de 60...80 km/oră, iar la altitudini de peste 1700 m va sufla cu peste 90...100 km/oră. Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior caracterizând o vreme deosebit de caldă pentru această dată.

Cum va fi vremea în Europa

În sud-vestul și sud-estul Europei, vremea va fi predominant frumoasă, cerul va fi variabil și doar izolat va ploua. În restul continentului, vor fi înnorări și local precipitații, sub formă de ploaie, iar în nordul extrem și în zonele de deal și de munte și lapoviță și ninsoare. În regiunile central-estice și în cele învecinate Mării Adriatice, ploile vor fi și sub formă de aversă, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. Cele mai mari cantități de apă se vor cumula în Munții Dinarici, unde se vor depăși izolat 70...90 l/mp. Vântul va avea intensificări locale. 

Temperaturile vor marca o creștere față de ziua precedentă în sud-estul Europei, unde vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii noiembrie, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ. În zonele joase de relief, mai ales dimineața, pe suprafețe mici va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Vremea 4 noiembrie 2021. Va fi deosebit de cald pentru această perioadă, însă vin ploile