Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 5 octombrie 2023. Meteorologii au vești bune: temperaturi de vară în România

Vremea de mâine 5 octombrie 2023. În intervalul 4 octombrie - 5 octombrie vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi pe arii restrânse averse posibil însoţite de descărcări electrice, în special seara, în vestul şi centrul ţării şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe litoral şi în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 28 de grade.

de Redactia Observator

la 04.10.2023, 15:24

peisaj de vară în România
Vremea 5 octombrie 2023. Meteorologii au vești bune: temperaturi de vară în România - Shutterstock (arhivă)

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 27 de grade, iar cele minime între 1...2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 15...16 grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse averse, după-amiaza posibil însoţite de descărcări electrice -pe parcursul zilei în zona montană şi submontană, mai ales a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, în restrângere noaptea, cu o probabilitate mai mare către sud-est.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la munte, mai ales în zona Carpaţilor de Curbură (rafale de 55...60 km/h), iar în a doua parte a intervalului şi în est (viteze de 40...50 km/h). Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 24...26 de grade, iar cea minimă de 10...13 grade.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei şi pe arii restrânse averse slabe (posibil însoţite după-amiaza de descărcări electrice), mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe creste, mai ales în zona Carpaţilor de Curbură (rafale de 55...60 km/h). Temperatura aerului va avea valori mai mici decât în ziua anterioară, dar apropiate de cele normale.

Vremea în Europa

În zonele nord-vestice și nordice ale continentului va predomina vremea închisă și ploioasă, ploi chiar abundente urmând a se abate asupra Rep. Irlanda și părții nordice a Regatului Unit, asupra țărilor baltice (Letonia, Lituania și Estonia), mai întregii Norvegii și părții nord-vestice a Rusiei și a Bielorusiei. Ploi mai slabe și pe suprafețe mai mici decât în zonele menționate vor fi în Țările De Jos, în nordul Germaniei și în spațiul balcano-carpatic, iar izolat și tot slab va ploua în restul Arhipelagului Britanic și în sudul Italiei; precipitațiile din celelalte regiuni - unde va fi în general frumos, în condițiile nebulozității reduse - vor fi sporadice sau ocazionale.

Vânt intens pe timp îndelungat și afectând în oarecare măsură cel puțin traficul maritim este de așteptat pe ocean la vest de Rep. Irlanda și pe cuprinsul acesteia; iar mai intens decât în restul zonei de uscat va fi vântul în Bielorusia și in țările baltice. Dintre diferențele de ordin termic față de ziua precedentă se vor remarca încălzirea de altfel modestă din Peninsula Iberică și răcirea mai accentuată dimprejurul Marii Baltice și din nord-vestul Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 5 octombrie 2023. Meteorologii au vești bune: temperaturi de vară în România