Antena Meniu Search
x

Video Vreme neobişnuit de caldă în prima zi de octombrie, cu temperaturi şi de 30 de grade. Meteorologii avertizează că luna aceasta am putea avea şi 38 de grade

A doua lună de toamnă a început cu temperaturi de vară. Maximele au fost aproape de 30 de grade Celsius în sudul ţării. A fost o zi numai bună de plimbări ca în sezonul de vacanţe, iar vânzătorii de îngheţată au făcut un profit nesperat. Vremea rămâne caldă şi în următoarele zile. Meteorologii nu exclud să avem temperaturi de până la 38 de grade.

de Redactia Observator

la 01.10.2023, 20:20

Vezi și

Nici urmă de brumă la început de brumărel. În prima zi de octombrie oamenii s-au bucurat de vremea frumoasă în pantaloni scurţi şi tricou. Cine a mers la plimbare a avut musai nevoie de sticlele cu apă, ca vara.

"Minunată! Astăzi o vreme numai frumoasă."

"Pentru perioada octombrie, da. S-ar părea că n-am mai întâlnit asemenea călduri."

Vânzătorii de îngheţată din parcuri tocmai se pregăteau să închidă tarabele, dar au avut parte de vânzări neobişnuit de mari pentru mijlocul toamnei. În acest timp, plajele şi barurile care au mai rămas deschise în Vama Veche au primit astăzi turişti de octombrie. În sudul ţării, temperaturile s-au apropiat de 30 de grade, cu opt-nouă grade peste normalul perioadei. De altfel, toată luna vemea va fi nefiresc de caldă. 

Pe acelaşi subiect

Când s-ar putea răci vremea?

Iris Răducanu, meteorolog: "O zi mai răcoroasă va fi ziua de mâine, luni, când vom înregistra temperaturi de până la 25 de grade în sudul teritoriului, ne apropiem de normele perioadei, pentru ziua de luni, în schimb, de marţi începe din nou să se încălzească vremea. Temperaturile maxime vor urca până la 28 - 29 de grade până la sfârşitul săptămânii următoare."

Vremea caldă de octombrie vine după a doua cea mai călduroasă lună septembrie din istoria măsurătorilor. Doar în 1994 au fost valori mai ridicate. Potrivit meteorologilor, în octombrie se pot înregistra şi temperaturi caniculare, de până la 38 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Vreme neobişnuit de caldă în prima zi de octombrie, cu temperaturi şi de 30 de grade. Meteorologii avertizează că luna aceasta am putea avea şi 38 de grade