Vremea 8 - 21 februarie 2021. De la 20 de grade Celsius la - 20 de grade Celsius, în doar câteva ore

De Veronica Micu.
Publicat: 08.02.2021, 09:52.
Actualizat: 08.02.2021, 10:48

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 8 - 21 februarie 2021.

Vremea 8 - 21 februarie 2021. De la 20 de grade Celsius la - 20 de grade Celsius, în doar câteva ore

Observator

Prognoza pe două săptămâni emisă de ANM anunţă temperaturi mai ridicate decât cele normale, în următoarele zile.

De joi, însă, o masă de aer extrem de rece va intra pe teritoriul României, astfel că răcirea va fi una accentuată.

"Trecem de la temperaturi apropiate de 20 de grade Celsius la valori minime de -20 grade Celsius, în doar câteva ore. Joi noaptea vremea va deveni geroasã în vestul centrul şi nordul ţãrii.

Temperaturile maxime de joi se vor încadra între 5...6 grade în nordul Moldovei şi 18...19 grade în Dobrogea, iar cele minime, în scãdere accentuatã faţã de noaptea precedentã, vor fi cuprinse, în general, între -12 şi -2 grade", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Weekendul se anunţă cu temperaturi negative în toată ţara, cu nopţi şi dimineţi geroase.

Potrivit specialiştilor, răcirea este de durată, va persista şi în prima jumatate din săptămâna viitoare.

Vremea luni, 8 februarie

Aria ploilor va cuprinde majoritatea regiunilor; în Moldova vor predomina ploile şi local, în nordul regiunii, vor fi depuneri de polei. În zona montanã înaltã, iar în a doua parte a nopţii şi în nord-nord-vest precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

În sudul teritoriului ploile vor avea caracter de aversã şi izolat vor fi însoţite de descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã vor fi mai însemnate în zonele de munte şi în regiunile vestice, unde local se vor cumula 15…20 l/mp şi izolat 25…30 l/mp. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale ce vor depãşi pe creste 90…110 km/h, viscolind şi spulberând zãpadă.

Vremea 8 - 21 februarie 2021 în Banat

În primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi medii de 12...14 grade la valorile maxime, diurne și de 3...7 grade la cele minime, nocturne. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie), vremea se va răci accentuat, astfel încât, în intervalul 12 - 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, vor fi temperaturi maxime de -4...-2 grade și minime de aproximativ -10 grade, nopțile devenind geroase.

Ulterior, între 18 și 21 februarie, vremea se va încălzi treptată, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni a prognozei, regimul temperaturii aerului se va apropia de normalul perioadei, cu valori de 3....4 grade, ziua și -6...-5 grade, noaptea. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, dar în intervalul 8 - 11 februarie ploile vor fi mai frecvente și moderate cantitativ.

Prognoza meteo 8 - 21 februarie 2021

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă, caracterizată prin temperaturi medii diurne în jurul a 12 grade și nocturne cuprinse între 3 și 6 grade, apoi se va răci semnificativ, devenind geroasă în cursul nopților și al dimineților. Astfel, între 12 și 17 februarie, temperaturile maxime, preponderent negative, se vor situa între -6 și -2 grade, în medie regională, iar cele minime vor fi de -12...-10 grade.

Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză valorile maximelor termice vor fi de 2....3 grade, apropiate de normele perioadei, iar minimele vor fi, în medie, situate în jurul a -7 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar între 8 și 12 februarie ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor semnala pe arii extinse.

Vremea 8 - 21 februarie 2021 în Transilvania

În Transilvania, valorile termice din primele zile ale intervalului de prognoză vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, respectiv cu medii ale temperaturilor maxime de 11...12 grade și ale celor minime de 1...4 grade. Apoi, vremea se va răci brusc și semnificativ, astfel încât, între 12 și 21 februarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților și se vor înregistra maxime diurne între -8 și 0 grade și minime nocturne între -15 și -10 grade, în medie regională, cu cele mai ridicate valori abia spre finalul celor două săptămâni.

Ploi moderate cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala pe 8, 9 și 11 februarie, iar în restul intervalului de prognoză precipitațiile vor fi pe arii restrânse și, în general, slabe cantitativ.

Prognoza meteo 8 - 21 februarie 2021 în Maramureş

În Maramureș, vremea va fi deosebit de caldă în primele trei zile ale prognozei, când se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 10 grade, în medie, iar cele minime se vor situa între 3 și 5 grade. Ulterior, ca urmare a unei răciri accentuate, în intervalul 12 - 21 februarie, mediile valorilor diurne vor fi negative, cuprinse între -8 și 0 grade, cu cele mai scăzute la finalul primei săptămâni de prognoză. În același interval, valorile termice minimie se vor situa între - 14 și -10 grade, caracterizând o vreme geroasă în cursul nopților și al dimineților.

Între 8 și 12 februarie, vor fi ploi pe arii extinse, local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații se va menține relativ ridicată, dar acestea vor fi în general slabe.

Vremea 8 - 21 februarie 2021 în Moldova

În Moldova, vremea va fi rece în prima zi a intervalului de prognoză, când maxima temperaturii aerului mediată la scara întregii regiuni va fi de 2 grade, apoi se va încălzi, iar valoarea medie va atinge 8...10 grade în următoarele zile. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, cu o valoare medie de -4 grade la început, apoi 1...2 grade. Dar, din 12 februarie, ca urmare a unei răciri accentuate, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților, cu valori termice situate între -6 și 0 grade, la valorile maxime și -14...-8 grade, în cursul nopților.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 7, 8 și 11 februarie, iar în restul intervalului de prognoză acestea vor fi prezente doar pe arii restrânse și vor fi, în general, slabe cantitativ.

Prognoza meteo 8 - 21 februarie 2021 în Dobrogea

În Dobrogea, între 8 și 11 februarie vremea va fi deosebit de caldă, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 13...15 grade, iar cele minime se vor situa între 4 și 8 grade. Ulterior, vremea se va răci accentuat și media maximelor diurne va avea valori negative, între -4 și 0 grade în intervalul 12 - 19 februarie și abia în ultimele zile va deveni ușor pozitivă, spre 2 grade pe 21 februarie.

Iar nopțile vor fi reci după data de 12 februarie, cu valori nocturne ce se vor situa, în medie, între -9 și -4 grade, până la finalul celei de a doua săptămâni. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datelor de 8, 11 și 12 februarie, iar în rest doar izolat se vor semnala precipitații slabe.

Vremea 8 - 21 februarie 2021 în Muntenia

În Muntenia, până în data de 11 februarie valorile termice vor caracteriza o vreme deosebit de caldă, cu maxime ce vor ajunge la medii de 14...15 grade și minime ce se vor situa în medie între 2 și 6 grade. Apoi, vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât în perioada 12 - 18 februarie media temperaturilor diurne se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea a celor nocturne va fi la limita gerului, de aproximativ -10 grade.

Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creștere ușoară a regimului termic, maximele să tindă spre 0...2 grade, iar minimele spre -8...-6 grade. Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, local și temporar în perioada 8-12 februarie și doar trecător și pe arii restrânse în restul intervalului.

Prognoza meteo 8 - 21 februarie 2021 în Oltenia

În Oltenia, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit, până în data de 11 februarie, când se vor înregistra valori termice diurne medii cuprinse între 10 și 14 grade și temperaturi medii nocturne între 4 și 7 grade. Apoi, vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât în perioada 12 - 18 februarie media temperaturilor maxime va fi de -2...0 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -10 grade. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creștere ușoară a regimului termic, spre maxime medii de 2...3 grade și minime de -8...-6 grade.

Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, local și temporar în perioada 8-12 februarie și doar trecător și izolat în restul intervalului.

Vremea 8 - 21 februarie 2021 la munte

La munte, până în data de 11 februarie vremea va fi caldă cu maxime în medie cuprinse între 4 și 6 grade și minime medii de -2...0 grade. Apoi se va răci brusc și accentuat, astfel încât perioada 12 – 17 februarie va fi geroasă, cu o medie a valorilor diurne de -14...-12 grade și cu temperaturi medii nocturne ce se vor situa în general între -20 și -16 grade.

Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creștere ușoară și treptată a regimului termic, spre maxime medii de -8...-6 grade și minime de -14...-12 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, dar în intervalul 8 - 11 februarie acestea vor fi mai frecvente și în general moderate cantitativ.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

O femeie din Iran a fost spânzurată, deși murise de infarct aşteptându-şi rândul la execuție
1
Extern • pe 24.02 la 16:00

O femeie din Iran, condamnată pentru uciderea soțului ei, a fost spânzurată de autorități deși era deja moartă de câteva minute, după un infarct făcut în timp ce-și aștepta rândul la execuție.

PARTENERI
Dorian Popa, sfâșiat de durere după moartea polițistului motociclist, în accidentul din fața Palatului Parlamentului: „Ești cu mine aici” / VIDEO
spynews.ro
Femeia a fost concediată pentru că a refuzat să facă vaccinul
gandul.ro
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o cu un avion privat în Spania, pentru tratament! Cât l-a costat
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 27 februarie 2021. Berbecii sunt gata pentru un nou început. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
Acuzat de minciună de George Simion, Gigi Becali a reacţionat dur: "E prea mic!" Dezvăluiri incredibile: "I-am dat şi soţiei lui un birou, că ea e nu ştiu ce pictoriţă!"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Cum arată acum mama lui Mihai Mitoșeru, după o intervenție chirurgicală. Camelia Mitoșeru a ajuns acasă și este de nerecunoscut
A1.RO
Cum arată Alina Laufer la o săptămână după ce a născut prematur. Soția lui Ilan Laufer încă se află la spital
A1.RO

TV

Ozana, la Te cunosc de undeva!: ''Vă spun, cu toată sinceritatea, că e un moment extrem de emoţionant pentru mine!''
TV • la 10:28
Foto

Ozana, la Te cunosc de undeva!: ''Vă spun, cu toată sinceritatea, că e un moment extrem de emoţionant pentru mine!''

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...