Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea se schimbă în toată țara spre finalul săptămânii. ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna septembrie

Administraţia Națională de Meteorologie a emis marți, 3 septembrie, prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul  3 - 30 septembrie 2024. Potrivit specialiștilor, o răcire este anunțată spre finalul săptămânii, când vor fi averse pe arii mai extinse şi descãrcãri electrice la munte, în centrul, vestul, nordul și estul țării.

de Redactia Observator

la 03.09.2024 , 08:24

Spre finalul săptămânii, vremea se schimbă în toată țara, apar primele semne de toamnă.

"Vremea se va menţine cãlduroasã în mare parte din țară, până spre mijlocul săptămânii. În Oltenia, Banat, Crișana, și în Muntenia va fi caniculã cu disconfortul termic va fi în creştere, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 37 de grade Celsius, caracterizând un regim termic cu 8...10 grade peste normalul perioadei. O răcire este prognozată de meteorologi spre finalul săptămânii, când vor fi averse pe arii mai extinse şi descãrcãri electrice la munte, în centrul, vestul, nordul și estul țării", spun specialiștii de la Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Articolul continuă după reclamă

Prognoza meteo 3 - 9 septembrie 2024

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile nordice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 9 – 16 septembrie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cu excepția regiunilor nord-estice, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo 16 – 23 septembrie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor.

Vremea 23 – 30 septembrie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Vremea » Vremea se schimbă în toată țara spre finalul săptămânii. ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna septembrie