Antena Meniu Search
x

Alertă meteo cu efect imediat, 13 judeţe sub avertizare de ninsoare, polei şi ceaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj Cod Galben de vreme severă imediată pentru 13 de judeţe.

la 19.11.2018, 20:17

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj Cod Galben de vreme severă imediată pentru 13 de judeţe.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala fenomene meteo deosebite, cum ar fi ninsori, depuneri de polei şi ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50. Județele Olt, şi Dolj vor fi sub Cod Galben până la ora 23:00.

Vremea se înrăutăţeşte rapid, ANM anunţă ninsori şi polei

Şi judeţele Constanţa şi Tulcea sunt sub Cod Galben. Se vor semnala intensificări importante ale vântului, care vor atinge şi depăşi la rafală viteze de 55 - 60 km/h.

Pe acelaşi subiect

Ninsori moderate și strat de zăpadă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod Galben de vreme severă şi pentru zona Carpaților Orientali, dar și în Moldova. Temporar va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent.

Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 și 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei.

În județele Tulcea, Buzău și Brăila vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.

Polei şi viscol

De asemenea, începând din această seară, se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi și în celelalte regiuni. Fenomene vizate: polei, precipitații moderate cantitativ – ploaie, mixte la munte, mai ales ninsoare în Moldova, intensificări ale vântului.

Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a țării și în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăși 70…75 km/h.

Şoferii sunt rugaţi să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația meteorologică din zonele pe care urmează să le tranziteze și să circule prudent.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, vom actualiza prezentul mesaj.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Alertă meteo cu efect imediat, 13 judeţe sub avertizare de ninsoare, polei şi ceaţă