Antena Meniu Search
x

Video Vremea de 1 Mai. Cum va fi vremea la munte şi la mare

Cei care vor petrece ziua liberă de 1 Mai la mare vor avea parte de o zi fără ploaie, dar cu vânt, iar temperaturile vor fi de 15 grade Celsius. În schimb, cei care vor merge la munte trebuie să se pregătească pentru că va ploua, în special după-amiaza, iar la peste 2000 de metri altitudine se menţine zăpada.

de Redactia Observator

la 29.04.2022, 14:33

Vezi și

Simona Căpşună - meteorolog Observator: Despre munte vă spun doar că zăpada se menţine acolo sus doar, la 2.000 de metri altitudine şi nu peste tot. Însă , per total se încălzeşte şi la munte şi vor fi temeperaturi în general peste 10 grade Celsiu, însă pe la munte trec puţin şi ploaie. Astfel, e mai degraba rost de petrecere decât de plimbare.

Dar la mare, marea este cea care îî atrage pe cei mai mulţi, am văzut că deja s-au dus o parte dintre turişti. La mare se schimbă lucrurile, soare din plin, frumos, vreme bună. Temperaturi foarte plăcute, apa mării are în jur de 13-14 grade Celsius. Pe litoral fiind apropierea apei aerul de deasupra nisipului nu poate să fie cu mult mai cald. Maximele vor fi în jur de 15-16 grade, dar vântul nu va crea probleme, deci senzaţia de răcoare nu va fi amplificată, iar pe timpul nopţii vor fi în jur de 9-10 grade. 

Am scăpat de coduri, se retrag şi apele şi nici riscul de inundaţii nu va mai rămâne important 

Luna Mai se anunţă o lună normală din punct de vedere al precipitaţiilor, este o lună cu peste 50 de litri de precilitaţii pe metru pătrat chiar şi în Dobrogea, iar la munte peste 120 de litri pe metru pătrat. În privinţa temepraturilor ceva mai rece în prima săptămână, dar în umrătoarele săptămâni va fi o lună cel puţin normală. Pe la jumătatea lunii Mai temperaturile ajung deja la 25 de grade în Lunca Dunării, iar spre final ajung la 26-27 de grade. 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea de 1 Mai. Cum va fi vremea la munte şi la mare