Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 11 iulie 2023. Va continua să se încălzească în toată țara. Caniculă în sud-vest

Vremea de mâine în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 11 iulie 2023. În intervalul 10 iulie - 11 iulie vremea va continua să se încălzească şi va fi călduroasă în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi în creştere în sud-vestul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge izolat pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse averse slabe şi descărcări electrice, după-amiaza în zona Carpaţilor Orientali şi în jumătatea estică a Carpaţilor Meridionali, precum şi în nord-estul Munteniei. Vântul va sufla moderat, local cu uşoare intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 27 şi 34 de grade.

de Redactia Observator

la 10.07.2023, 15:28

Vremea va fi caldă, călduroasă în regiunile vestice şi sudice, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse şi descărcări electrice, mai ales  după-amiaza şi seara, local în zonele montane şi submontane, în Transilvania, Moldova şi izolat în celelalte regiuni. Punctiform se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, ziua cu unele intensificări, în sud-vest şi la munte, dar de scurtă durată şi asociate averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 35 de grade, iar cele minime între 12 şi 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 10 grade. Izolat, în zonele depresionare, va fi ceaţă.

Prognoza meteo București 11 iulie 2023

Vremea va fi călduroasă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17...19 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări după-amiaza şi seara, când vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pe acelaşi subiect

Vremea de mâine la munte și pe litoral

Vremea la munte: Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza şi seara, când local vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua, dar de scurtă durată şi asociate ploilor. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior.

Vremea pe litoral: Vremea va fi în general frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza, când vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi de  21...22 de grade. Disconfortul termic se va accentua. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 şi 25 de grade.

Cum va fi vrmeea în Europa

Se va remarca ușor contrastul dintre aspectul frumos și călduros al vremii din zona sudică, mediteraneană a continentului și cel din zonele nord-vestice și vestice apropiate de ocean. Astfel, Italia și în general partea centrală a Marii Mediterane se vor afla sub cer senin și o masă de aer cald care va aduce maxime posibil dincolo de 38 grade în Insulele Sardinia și Sicilia, la fel în unele locuri din peninsula; vreme caniculară se prevede și pentru împrejurimile Lyon-ului și pentru zone de la nord-est de Marsilia. 

În același timp, vremea va deveni închisă, ploioasă și vântoasă în regiunile nord-vestice și eminamente oceanice din sudul Norvegiei până în Țările De Jos și din Arhipelagul Britanic până la Golful Biscaya, în nord-vestul Germaniei și cel al Franței - din cauza unor ansambluri frontale care vor înainta dinspre Islanda și totodată vor determina răcirea vremii, schimbare observată cel puțin la valorile maxime ale temperaturii. De asemenea, spre deosebire de regimul pluvial din acea parte a Europei - caracterizat de ploi abundente pe suprafețe relativ mari (cele mai expuse la astfel de fenomene fiind Rep. Irlanda și Regatul Unit) - cel din restul continentului, sub cer variabil, va fi reprezentat în principal de ploi mai degrabă slabe și aglomerate în Țările De Jos, în vestul Germaniei și în apropierea Munților Alpi și Carpați; totuși, cantități mari de apă se vor acumula pe alocuri în jumătatea sud-estică a Franței și izolat în nord-vestul acestei țări. Intensificări la cote mai joase decât în nord-vest, dar notabile la scară locală va avea vântul în Golful Biscaya și la sud-vest de Portugalia, în Spania, în sudul Franței, în Rusia dincoace de Munții Ural, în Ucraina, în sud-estul și in vestul bazinului mediteranean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 11 iulie 2023. Va continua să se încălzească în toată țara. Caniculă în sud-vest