Antena Meniu Search
x

Video Praf saharian și cupolă de căldură peste România, în următoarele zile. Când va fi atins vârful valului de caniculă

Începem săptămâna cu o avertizare deloc plăcută din partea meteorologiclor. Un nou val de caniculă vine peste noi. Asta înseamnă că vom resimţi temperaturi şi de peste 40 de grade Celsius în această săptămână. Cele mai afectate zone sunt sudul şi sud-vestul ţării. Fenomenul de cupolă de căldură va fi însoțit și de un transport de praf saharian.

de Redactia Observator

la 10.07.2023, 13:02

Vezi și

Vremea se încălzeşte treptat, începând de astăzi, când aerul va fi cu adevărat irespirabil, iar valul de caniculă va fi însoţit de un transport de praf saharian. 

Mihai Timu, meteorolog: Vor fi până la 34-35 de grade Celsius, izolat în partea de sud-vest a teritoriului, iar de marţi, miercuri, joi... aşteptăm vârful acestor temperaturi. Mai ales în Muntenia, Oltenia vom depăşi frecvent 36, 37 de grade Celsius.

Temperaturi resimţite de peste 40 de grade Celsius

Luni, valul de căldură și canicula vor cuprinde Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana.

Pe acelaşi subiect

În marile orașe, vor fi temperaturi resimţite şi de peste 40 de grade Celsius.

Fenomenul se numeşte cupolă de căldură şi se resimte şi în Europa. Mâine, în Spania şi Croaţia va fi cod roşu de caniculă, iar în Franţa, Italia, Austria, Ungaria şi Slovacia - cod portocaliu.

București: caniculă până vineri

Meteorologii au emis prognoza meteo specială pentru București, valabilă pentru următoarele cinci zile. Temperatura aerului va fi în creștere, iar de marți vremea va deveni caniculară, disconfortul termic se va accentua și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, maximele vor fi de 34...37 de grade și minimele de 18...21 de grade. Cerul va fi variabil, iar îndeosebi marți și vineri după-amiaza vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Vremea » Praf saharian și cupolă de căldură peste România, în următoarele zile. Când va fi atins vârful valului de caniculă