Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 23 ianuarie 2024, Ger în aproape toată țara. Zonele cu până la -9 grade Celsius

Vremea de mâine în România. Până marți 23 ianuarie vremea va fi rece, îndeosebi în zonele depresionare şi local în sud şi sud-est unde va mai fi nebulozitate joasă şi izolat ceaţă persistentă, iar în restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor situa între -5 grade în depresiuni şi în zonele cu ceaţă persistentă şi 8 grade în Dealurile de Vest.

de Redactia Observator

la 22.01.2024, 15:20

vremea din București
Vremea de mâine 23 ianuarie 2024, Ger în aproape toată țara. Zonele cu până la -9 grade Celsius - Shutterstock (arhivă)

Prognoza meteo din România. În regiunile sudice şi sudice-estice şi în zonele depresionare local vor fi nori stratiformi sau ceaţă asociată cu depunere de chiciură, iar în rest cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare local la munte, în Maramureş, Crişana şi pe alocuri în Moldova, mixte în Banat şi pe arii restrânse în Transilvania. Izolat, cu o probabilitate mai ridicată în vestul teritoriului, se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, cu rafale de 60...80 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, dar pe alocuri şi în estul, sud-vestul şi centrul ţării, cu viteze în general de 40...50 km/h.

Temperaturile maxime vor fi de la -5 grade în zonele cu nebulozitate persistentă din sud-vestul Munteniei şi estul Transilvaniei şi 7 grade, izolat în dealurile subcarpatice ale Moldovei, Munteniei şi în Dobrogea, iar cele minime, mai ridicate decât în nopţile precedente, se vor situa în general între -9 şi 0 grade.

Prognoza meteo ANM București

Vremea va fi rece, cu o temperatură maximă de -3...-1 grad şi o minimă de -8...-6 grade. Cerul va avea înnorări în mare parte din interval, iar îndeosebi în primele ore şi în a doua parte a nopţii vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Pe acelaşi subiect

Vremea de marți 23 ianuarie la munte

Cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, cu rafale de 60...80 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât mediile multianuale ale perioadei, iar cele din cursul nopţii se vor situa în jurul acestora.

Cum va fi vremea de mâine în Europa

Valorile termice se vor situa peste normele perioadei în mare parte a Europei, dar cu precădere în vest şi în nord-vest. Cerul va avea înnorări persistente şi vor fi precipitaţii în Arhipelagul Britanic, Scandinavia şi în extremitatea de răsărit a continentului, local în Franţa, Germania, Austria şi Polonia. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate.

În rest, cerul va fi variabil sau temporar noros şi numai izolat vor fi posibile astfel de fenomene. Vântul va avea intensificări îndeosebi în jumătatea de nord a Europei, cu viteze mai mari la rafală în Regatul Unit, Irlanda şi Norvegia, unde se pot depăşi 80 km/oră.

Temperaturile vor fi în creştere faţă de intervalul precedent în extremitatea de nord-vest a continentului, în Spania, Portugalia şi Franţa, iar în rest nu vor fi variaţii semnificative. În orele dimineţii, în zonele mai joase de relief, pe alocuri va fi ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 23 ianuarie 2024, Ger în aproape toată țara. Zonele cu până la -9 grade Celsius