Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 28 iunie 2023. Se răcește brusc în toată țara. Zonele în care sunt așteptate furtuni

Vremea de mâine în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 28 iunie 2023. În intervalul 27 - 28 iunie vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină şi local intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marţi (27 iunie) şi în cursul nopţii de marţi spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul şi nordul ţării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte şi local în restul teritoriului. Pe alocuri se vor acumula cantităţi de apă de 15...25 l/mp.

de Redactia Observator

la 27.06.2023, 16:39

Valorile termice vor scădea semnificativ faţă de ziua anterioară, astfel încât se vor situa sub normele caracteristice perioadei în cea mai mare parte a ţării. Vor fi înnorări şi perioade cu ploi, în special ziua, pe arii mai extinse în jumătatea de sud-est şi local în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, iar cu o probabilitate mai mare după-amiaza şi seara se vor semnala descărcări electrice în regiunile sud-estice şi în cele nord-estice.

Pe spaţii mici se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate, peste 15...25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 şi 28 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 şi 18 grade. Pe areale mici se va forma ceaţă.

Prognoza meteo de mâine 28 iunie 2023 București

Pe acelaşi subiect

Vremea va deveni instabilă. Cerul va avea înnorări şi vor fi perioade cu averse, iar cu o probabilitate mai mare după orele amiezii se pot semnala descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade.

Vremea la munte și pe litoral

Vremea la munte: Valorile termice vor scădea semnificativ faţă de ziua anterioară, astfel încât se vor situa sub normele caracteristice perioadei. Vor fi înnorări şi perioade cu ploi pe arii mai extinse şi mai intense ziua, dar în restrângere noaptea. Vor fi mai ales averse, pe spaţii mici se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate, peste 15...25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

Vremea pe litoral: Vremea va fi relativ normală termic, dar va deveni în general instabilă spre seară. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, posibil grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 26 de grade, iar cele minime între 16 şi 18 grade. Temperatura apei mării va avea valori de  23...24 de grade.

Cum va fi vremea în Europa

În sudul şi sud-vestul Europei, vremea va fi în general frumoasă, cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua. În restul continentului, vor fi înnorări temporar accentuate şi local va ploua. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în regiunile central-nord-estice şi pe suprafeţe mici în rest.

Temperaturile vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în partea central-estică a Europei, în rest, nu se vor modifica semnificativ, iar în Peninsula Iberică, vremea va fi caniculară în orele amiezii, cu temperaturi maxime care izolat vor depăşi 40 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 28 iunie 2023. Se răcește brusc în toată țara. Zonele în care sunt așteptate furtuni