Antena Meniu Search
x

Video "Vai de capul meu! Dezastru!" Prăpăd în Hunedoara după codul roșu de vreme severă. Zeci de localități măturate de ape, în urma ploilor torențiale

Este un weekend al extremelor. Sudul şi estul ţării s-au topit sub soarele arzător, dar nu au lipsit nici furtunile violente. Nu mai puţin de 14 coduri roşii de vreme extremă au emis meteorologii, în special pentru zonele montane.   

de Redactia Observator

la 25.06.2023, 08:46

Cine a avut drum ieri la prânz prin Bucureşti s-a simţit ca la tropice.

Valul de căldură a fost sufocant, iar asfaltul încins a dublat senzaţia de dogoare, care te lăsa fără aer. În zonele fără umbră, zăpuşeala a fost copleşitoare.

Mai multe județe, sub cod roşu de vijelii puternice

În ţară mai multe judeţe au fost sub cod roşu de vijelii puternice. 

Pe acelaşi subiect

În Hunedoara, în satul Haşdău, a fost prăpăd. Aici, nu se mai vede unde a fost strada. Oamenii au făcut cale-ntoarsă când au ajuns în faţa primejdiei.

Vai de capul meu! Trebuie să mă întorc!

Vai, viaţa mea! Dezastru!

30 de localităţi şi 170 de gospodării din judeţ au fost luate de ape. Mai multe echipaje au intervenit pentru a-i scoate pe oameni din case. 23 de persoane au fost evacuate. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Turişti blocaţi  pe drumul dintre cheile Râmețului spre Brâna Caprei, în județul Alba

În Suceava, la Câmpulung Moldovenesc, s-a pornit o furtună parcă de nicăieri. A plouat torenţial zeci de minute. Tot de tunete, fulgere şi averse au avut parte şi braşovenii. 

Şi în Alba, codurile roşii de vreme rea au adus ploi şi veijelii, care au inundat mai multe gospodării.

24 de turişti au rămas blocaţi  pe drumul dintre cheile Râmețului spre Brâna Caprei, în județul Alba și au cerut ajutorul salvamontiștilor, după ce traseul montan a fost afectat de ploi puternice. În final turiştii au fost preluaţi de salvatori şi duşi la locul unde le erau parcate maşinile. 

Furtunile revin în forță de miercuri, mai ales în estul țării

Un trăsnet a aprins un schit din comuna nemţeană Podoleni. Flăcările au distrus acoperişul şi mai multe icoane şi obiecte de cult din interior. Probleme din cauza vremii au fost si în ţările veine. Un tren care venea de la Viena si trebuia sa ajunga la Bucuresti ieri la ora 15:00, a ajuns in Gara de Nord in aceasta noapte cu o intarziere de 10 ore, spre disperarea călătorilor. 

Simona Căpșună: Furtunile se vor linişti în prima parte a săptămânii viitoare, dar vor reveni în forţă de miercuri, în special în jumătatea de est a ţării. Temperaturile, în schimb, vor rămâne plăcute până la finalul acestei luni, cu valori maxime ce nu vor mai trece de 31 de grade Celsius.

Avertizările de vreme severă sunt valabile până astăzi la ora 10.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » "Vai de capul meu! Dezastru!" Prăpăd în Hunedoara după codul roșu de vreme severă. Zeci de localități măturate de ape, în urma ploilor torențiale