Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 5 ianuarie. Va fi mai cald decât normalul perioadei. De săptămâna viitoare, se întoarce frigul

Vremea continuă să fie extrem de caldă pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Însă sunt ultimele zile în care ne mai bucurăm de temperaturi blânde. Maximele vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade. De săptămâna viitoare, este aşteptat un val de frig. Iată prognoza meteo pentru mâine 5 ianuarie. 

de Redactia Observator

la 04.01.2024, 16:10

Vremea de mâine 5 ianuarie. Va fi mai cald decât normalul perioadei. De săptămâna viitoare, se întoarce frigul - Shutterstock

La noapte, cerul se va degaja treptat în mare parte din ţarã, iar ploi slabe vor mai fi doar pe arii restrânse, mai ales în centru şi sud-vest. În zona montanã, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri la munte, îndeosebi în Carpaţii Orientali, Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, cu viteze de 60...80 km/h şi rafale de peste 90...100 km/h pe creste (în general la altitudini de peste 1700 m) unde va fi viscol, dar local şi temporar şi în zonele joase de relief, în general cu viteze de 45...55 km/h. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât cele normale pentru aceastã datã, se vor încadra între -2 şi 8 grade. Izolat, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţã.

Vremea de mâine 5 ianuarie în ţară 

Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii, cu maxime termice -comparabile cu cele din ziua anterioarã- cuprinse, în general, între 6 şi 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului în regiunile vestice. Pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, ziua mixte (ploaie, lapoviţã şi ninsoare) în Carpaţii Orientali şi noaptea sub formã de ploaie în Banat, Crişana şi zona montanã aferentã, unde doar la altitudini mari se va semnala lapoviţã şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în prima parte a intervalului în zona montanã, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Orientali, dar la intensitãţi mai mici şi în est, iar noaptea în sud-vest. Temperaturile minime se vor situa între -3 şi 8 grade, cu valori mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre -8 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest pânã la 10 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, în zonele joase din centru, sud şi est se va semnala ceaţã. Presiunea atmosferică va creşte în estul ţãrii, iar în rest va fi variabilã în prima parte a intervalului, apoi va scãdea.

Pe acelaşi subiect

Vremea de mâine 5 ianuarie în Capitală 

La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimã, mai ridicatã decât în mod normal la aceastã datã, va fi de 2...4 grade.

Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã. Temperatura maximã va fi de 14...16 grade, iar cea minimã de 0...3 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua şi slab noaptea. Spre sfârşitul intervalului va creşte probabilitatea de formare a norilor joşi sau a ceţii.

Presiunea atmosferică va creşte ziua, iar noaptea va fi în scãdere.

Vremea de mâine 5 ianuarie la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului în masivele din regiunile vestice. Pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, ziua mixte (ploaie, lapoviţã şi ninsoare) în Carpaţii Orientali şi noaptea sub formã de ploaie în Carpaţii Occidentali, unde doar la altitudini mari se va semnala lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în prima parte a intervalului, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Orientali, dar la intensitãţi mai mici noaptea în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, pe vãi şi în depresiuni se va semnala ceaţã. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 5 ianuarie. Va fi mai cald decât normalul perioadei. De săptămâna viitoare, se întoarce frigul