Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 5 septembrie 2023. Se încălzește în toată țara. Cum va fi pe litoral

Vremea de mâine în România. În intervalul 4 septembrie - 5 septembrie 2023 vremea va fi răcoroasă în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil în vest şi nord-vest, iar în restul teritoriului va avea înnorări şi local vor fi averse, însoţite pe arii restrânse (mai ales în Dobrogea) de descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor mai depăşi 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în est şi în sud-est şi pe alocuri în extremitatea vestică a ţării şi la munte şi doar izolat în celelalte zone, în general cu viteze de 45...55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade, uşor mai ridicate în sud-est.

de Redactia Observator

la 04.09.2023, 15:19

Vremea se va ameliora, iar valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, urmând a se situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări şi ploi slabe în extremitatea de sud-est a ţării, iar - în a doua parte a zilei, pe arii restrânse în zonele montane şi submontane şi izolat în sudul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări, ziua, local în sud şi sud-est, precum şi la munte (în special în Carpaţii de Curbură), cu rafale în general de 45...60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 5...7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19...21 de grade pe litoral. În orele dimineţilor, izolat va fi ceaţă, cu precădere în depresiuni.

Prognoza meteo București

Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi. Pe parcursul zilei vor fi înnorări trecătoare şi intensificări temporare ale vântului (cu rafale în general de 50...55 km/h). Noaptea, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperatura aerului va avea valori în jurul normelor datei, cu maxima de 27...28 de grade şi minima de 14...16 grade.

Vremea la munte și pe litoral

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte: Vremea se va ameliora în privinţa extinderii şi intensităţii ploilor şi, deşi temperaturile vor creşte uşor, se va menţine răcoroasă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în a doua parte a zilei, când pe spaţii mici în Carpaţii Meiridonali şi Orientali vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, în special în Carpaţii de Curbură. Izolat, pe văi şi depresiuni, în orele dimineţilor se va semnala ceaţă.

Vremea pe litoral: Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei şi noaptea, când trecător vor fi averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări temporare ziua, cu rafale în general de 50 - 60 km/h, apoi va scădea treptat în intensitate.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi de 20...21 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 25...27 de grade.

Vremea în Europa

În cea mai mare parte a Europei va predomina vremea frumoasă, iar cerul va fi variabil. Excepţie vor face partea de nord a continentului, Peninsula Balcanică şi vestul Peninsulei Iberice, unde vor fi înnorări temporar accentuate, ploi care pot fi si sub formă de aversă, cu descărcări electrice şi posibil, grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în nordul şi sudul continentului precum şi local în extremitatea vestică şi izolat în rest.

Temperaturile vor creşte uşor faţă de intervalul precedent în vestul, centrul şi sud-estul Europei, iar în rest nu se vor modifica semnificativ. Mai ales dimineaţa în zonele joase de relief va creşte probabilitatea de formare a ceţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 5 septembrie 2023. Se încălzește în toată țara. Cum va fi pe litoral