Antena Meniu Search
x

Video Fenomen rar surprins pe cerul României. Nori shelf-cloud prevestitori de furtună la Arad

Furtuni violente au lovit zone întinse din Transilvania, Moldova şi Banat. A plouat în câteva ore cât pentru jumătate de lună, iar vântul a pus la pământ copaci şi a smuls acoperişuri. Meteorologii spun că vremea va rămâne rece şi în următoarele zile.  

de Redactia Observator

la 04.09.2023, 08:35

Vezi și

Vremea capricioasă a pus stăpânire pe mai multe zone din vestul ţării. La Salonta, în judeţul Bihor, norii negri s-au adunat deasupra localităţii puţin înainte de lăsarea întunericului. Şi tot în Bihor, la Tăutelec, localnicii au surprins în imagini un nor care avea aspectul unui fuior.

Fenomen rar surprins pe cerul României

În judeţul vecin, la Arad, natura a creat un peisaj spectaculos, odată cu apariţia norilor de tip shelf-cloud. De un tablou asemănător au avut parte şi locuitorii din localitatea Pecica, acolo unde norii groşi au prevestit furtuna.

Peste zi, o ploaie puternică, stârnită din senin, a făcut ravagii la Cluj-Napoca. Mai multe străzi au fost inundate, la fel şi un centru comercial. Ploaia torenţială a întrerupt şi meciul din prima ligă Universitatea Cluj - Poli Iaşi. Mingea nu mai sărea din gazonul plin cu apă, aşa că arbitrul a decis. Partida va fi reluată. astăzi.

Pe acelaşi subiect

Vijeliile au făcut prăpăd şi în alte localităţi din judeţul Cluj. Vântul furios a rupt zeci de arbori în zona de munte.

La Sebeş, în Alba, rafalele de 70 de kilometri pe oră au luat pe sus acoperişul unui bloc şi l-au aruncat pe stradă. Din fericire, localnicii se adăpostiseră când a început furtuna, şi nu a fost nimeni rănit.

Ploaia torenţială şi norii care au întunecat cerul i-au învins pe şoferii de pe autostrada Sebeş - Turda. Mulţi au fost nevoiţi să tragă pe dreapta - abia mai vedeau la câţiva metri în faţă.

Vremea rea a provocat multe accidente rutiere. În mai puţin de o oră, două maşini au ieşit în decor pe autostrada Bucureşti - Ploieşti. Un bărbat de 63 de ani a fost rănit şi dus de urgenţă la spital.

În Moldova a căzut grindina minute în şir, până când curţile au fost acoperite de un strat de gheaţă. Furtunile vor ajunge astăzi luni şi în sudul ţării. Vremea frumoasă revine abia miercuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Fenomen rar surprins pe cerul României. Nori shelf-cloud prevestitori de furtună la Arad