Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 8 septembrie 2023. Vești bune de la meteorologi. Cum va fi la munte și pe litoral

Vremea de mâine 8 septembrie 2023 în România. În intervalul 7 septembrie - 8 septembrie 2023 Vremea va fi predominant frumoasă şi caldă în cea mai mare parte a ţării, cu maxime termice între 24 şi 32 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar condiţii pentru ploi slabe, trecătoare vor fi izolat la munte, iar sseara şi în sud-estul extrem al ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu uşoare intensificări în sud-est, cu rafale de cel mult 40...45 km/h.

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 17:28

Vremea va fi în continuare predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, exceptând ziua regiunile sudice şi sud-vestice, iar după-amiaza şi cele montane unde va fi variabil. Vântul va sufla în general moderat, pe parcursul zilei în Muntenia şi Dobrogea, local cu viteze de până la 45...50 km/h, iar în restul intervalului şi al teritoriului va fi slab.

Temperaturile maxime în general peste normalul climatologic în mare parte din ţară, vor fi cuprinse între 23 de grade în depresiuni şi 29...30 de grade în Câmpia de Vest şi sudul Câmpiei Române, iar cele minime se vor situa între 7 şi 18 grade, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei până spre 3...4 grade. Spre sfârşitul intervalului îndeosebi în centrul ţării izolat se va forma ceaţă.

Progonoza meteo București 7 septembrie 2023

Vremea va fi în continuare frumoasă. Cerul va fi variabil la începutul zilei şi mai mult senin în restul intervalului. Vântul va sufla în general moderat - ziua şi slab - noaptea. Temperatura maximă va fi de 28...29 de grade, iar cea minimă, mai scăzută faţă de noaptea precedentă, va fi de 10...13 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea de mâine la munte și pe litoral

Vremea la munte: Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior.

Vremea pe litoral: Vremea va fi în general frumoasă şi relativ normală termic. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare, mai ales ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 26 de grade, iar cele minime între 15 şi 17 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade.

Vremea în Europa

În cea mai mare parte a Europei, va predomina vremea frumoasă, însorită, iar masa de aer cald va domina majoritatea zonelor, valul de căldură urmând să persiste peste jumătatea de vest a Europei, determinând din nou temperaturi neobişnuit de ridicate pentru luna septembrie în special în Franţa (35...37 de grade), Regatul Unit (până la 30...33 de grade), Belgia, Olanda, dar şi în sudul Scandinaviei, iar valori de peste 30 de grade se vor înregistra şi în Spania, Italia şi local în ţările centrale. Excepţie va face estul extrem al continentului unde advecţia unui aer rece, de origine polară, dar şi nebulozitatea peristentă şi ploile locale vor determina o vreme destul de rece. 

În Peninsula Balcanică şi partea europeană a Turciei vremea se va ameliora semnificativ, odată cu deplasarea ciclonului atmosferic denumit Daniel spre partea central-sudică a bazinului Mării Mediterane, astfel că vor mai fi ploi pe restrânse şi în cantităţi mici în Grecia şi estul Bulgariei (zone puternic afectate în ultima perioadă de ploi chiar de nivel istoric, cu un record naţional de 754 l/mp în 24 de ore înregistrat în 4-5 septembrie în provincia Tesalia), dar mai frecvente în Sicilia şi în Malta, în toate aceste zone, precum şi în zona litoralului croat urmând să fie şi rafale de vânt temporar mai intense. 

Extemitatea de vest, dar şi de nord a continentului se vor afla în vecinătatea unui sistem frontal prezent deasupra Oceanului Atlantic şi Mării Norvegiei, astfel că averse şi uşoare intensificări de vânt vor fi pe alocuri în Peninsula Iberică (unde se vor semnala şi oraje şi izolat vor fi posibile căderi de grindină), în Republica Irlanda, în vestul extrem şi nordul Regatului Unit şi pe ţărmurile Norvegiei (însă cu fenomne mai severe în Islanda).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 8 septembrie 2023. Vești bune de la meteorologi. Cum va fi la munte și pe litoral