Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vremea de mâine 8 septembrie 2024. Până la 33 de grade în sudul țării. Prognoza meteo ANM

Vremea în România. Până duminucă valorile termice se vor menţine cu mult mai mari decât cele normale în majoritatea regiunilor, acestea caracterizând o vreme călduroasă în cele vestice, local în cele sudice şi izolat în centrul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe alocuri averse în general slabe cantitativ şi trecător descărcări electrice, în sud-estul teritoriului, iar după-amiaza şi seara la munte, în vest şi sud-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului, în Muntenia, în Dobrogea şi pe arii restrânse în Transilvania (cu rafale în general de 45...50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 31 de grade.

de Redactia Observator

la 07.09.2024 , 14:51

vremea în românia
Vremea de mâine 8 septembrie 2024. Până la 33 de grade în sudul țării. Prognoza meteo ANM - Profimedia Images

Valorile termice diurne se vor menţine mai ridicate decât cele normale la această dată, cu precădere în sud, în vest şi nord-vest unde vremea va fi călduroasă; temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul litoralului şi estul Transilvaniei şi 33 de grade în Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat averse slabe, ziua pe litoral, iar noaptea, posibil în extremitatea de vest a teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în Dobrogea şi în sudul Banatului, cu viteze mai mari (de peste 60 km/h) în cursul nopţii în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului.

Minimele termice se vor situa peste mediile multianuale în vest, în nord-vest şi în sud, iar în celelalte zone în jurul acestora, chiar mai coborâte în depresiuni unde vor caracteriza o vreme răcoroasă; acestea vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 21 de grade în dealurile Banatului.

Prognoza meteo București

Articolul continuă după reclamă

Vremea va fi frumoasă şi mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi mai mult senin şi vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 13...14 grade, mai coborâtă în zona preorăşenească spre 10 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Valorile termice diurne se vor menţine mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, însă dimineaţa şi noaptea vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea uşoare intensificări, cu viteze mai mari (de peste 60 km/h) în cursul nopţii în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului.

Temperaturi pe litoral

Vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când trecător, vor fi averse slabe, posibil însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului (rafale în general de 45 - 55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 26 de grade, iar cele minime între 16 şi 20 de grade.

Cum va fi vremea în Europa

Vremea va fi instabilă, cu ploi pe arii extinse şi în cantităţi însemnate în vestul Scandinaviei, Regatul Unit, Franţa, Belgia, Ţările de Jos, Elveţia, Austria, Cehia, în cea mai mare parte a Germaniei şi a Italiei; în special în Italia şi ţările centrale ploile vor acumula local peste 50...80 l/mp, vor fi furtuni cu oraje şi căderi de grindină. Averse locale vor fi şi în zona de litoral a Bulgariei şi în proviciile europene ale Turciei şi pe spaţii mici în Grecia şi estul Spaniei. În restul continentului va predomina vremea frumoasă.

În majoritatea zonelor, dar cu precădere în partea centrală şi central-estică a Europei, temperaturile se vor menţine mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an şi doar în vest-nord-vest vremea va fi răcoroasă. Intensificări ale vântului (pe langă cele din zonele cu instabilitate atmosferică accentuată) vor fi şi în vest-nord-vest, în bazinul vestic al Mării Mediterane şi cu viteze mai mici în zona bazinului Mării Negre şi al Mării Egee.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Vremea » Vremea de mâine 8 septembrie 2024. Până la 33 de grade în sudul țării. Prognoza meteo ANM