Antena Meniu Search
x

Video Vremea la extreme în Europa: Unul dintre cele mai mari lacuri de acumulare din Spania a secat, după ce canicula a cuprins țara. În est, oamenii se luptă cu aerul polar

E vremea extremelor în Europa! Spaniolii se topesc la aproape 40 de grade Celsius, iar unul dintre cele mai mari lacuri de acumulare din ţară a secat. În schimb, în Italia şi Croaţia, grindina, ploile şi vântul puternic fac ravagii.

de Redactia Observator

la 25.04.2023, 20:17

Vezi și

Spaniolii sunt îngroziţi de vremea toridă. Temperaturilor extreme, de aproape 40 de grade Celsius, sufocă întreaga ţară.

Vreme la extreme în Europa

Localnici: Te sperie pentru că te gândești la vară cum va fi, vom atinge 50 de grade? Pentru că dacă acum e așa, în vară?

- E foarte cald, nu-mi place căldura, îmi dă o stare de disconfort.

Pe acelaşi subiect

Peisajul e de sfârşit de lume: pământul s-a crăpat şi, unde odinioară era unul dintre cele mai mari lacuri de acumulare din Catalunia, acum nu mai e aproape niciun strop de apă. Bărcile stau pe uscat. 

Riscul de incendii este extrem de mare. Vremea foarte caldă a păcălit natura, iar cireşele s-au copt deja în multe dintre livezile din Portugalia.

În schimb, estul Europei se află sub influenţa unei mase de aer coborâte din nordul Scandinaviei care aduce temperaturi neobişnuit de scăzute.

De la est la vest, vremea se schimbă dramatic. În Italia, fenomenele extreme nu mai contenesc. Boabele de măzăriche şi grindina au acoperit totul în nord estul ţării.

Sunt avertizări de furtuni în multe ţări din centrul, sudul şi estul continentului. În Croaţia este cod roşu de vânt intens. Rafalele pot ajunge la 120 km/h. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea la extreme în Europa: Unul dintre cele mai mari lacuri de acumulare din Spania a secat, după ce canicula a cuprins țara. În est, oamenii se luptă cu aerul polar