(P) Ce trebuie să știi dacă te-ai decis să instalezi panouri solare
Dacă ai ajuns aici, cunoști cel mai probabil principalele beneficii ale panourilor solare. Tehnologia panourilor solare transformă enrgia solară în energie electrică, având ca principal avantaj reducerea facturilor lunare de energie. De la intenție la decizie sunt însă câțiva pași și este necesar să te informezi corect.
Iată întrebările la care trebuie să îți răspunzi pentru a lua decizia corectă pentru tine privind sistemul tău fotovoltaic, după cum ne sfătuiesc specialiștii de la ADC Solar:
Ce consum ai în prezent și ce consum consideri sau îți propui să ai în viitor?
Instalarea unui sistem fotovoltaic este o investiție menită să îți răspundă nevoii de consum de energie electrică, dar cu avantajul unei economii lunare la factura de utilități, plus alte beneficii. O decizie bună pe termen lung în alegerea panourilor solare pornește de la un stabilirea unui obiectiv de consum, având în vedere numărul de persoane existente în respectiva gospodărie. Un model simplu de calcul orientativ ar fi: de la necesarul de consum de „n” kw lunar, afli media zilnică de energie consumată. Apoi, ca pas următor, alegi panourile solare necesare, ca număr și putere, în funcție cantitatea de energie pe care acestea trebuie să o producă.
Puterea instalată este suficientă pentru a acoperi necesarul tău de consum?
Așa cum am indicat la punctul anterior, vei putea alege sistemul tău fotovoltaic în funcție de puterea minimă, exprimată în kWh, necesară de produs în gospodăria ta. În plus, mai există și alți factori care vor influența eficiența panourilor solare.
Este important să iei în calcul și cantitatea medie de radiație solară care, de obicei, fluctuează în funcție de poziția georgrafică, unghiul și orientarea panourilor montate. Aceste informații pot fi aflate cu ajutorul unor hărți sau calculatoare speciale.
Te-ai decis să instalezi un sistem fotovoltaic la tine acasă, dar încă nu ai cumpărat casa mult dorită? Pe homeZZ.ro ai căutarea cu cel mai bun rezultat: Acasă. Poți alege din zeci de mii de proprietăți.
Rețeaua la care te racordezi și vrei să devii prosumator suportă puterea care tu o dorești?
Pentru că instalarea panoruilor solare este o investiție, este recomandat să ai o vizune completă privind beneficiile sistemelor fotovoltaice. Acestea îți asigură independența energetică, chiar în propria casă și care aduce și reduceri consistente lunare.
Odată ce te bucuri de beneficiile unui surse de energie regenerabilă, poți deveni prosumator: adică să produci energie proprie și să poți „trimite” excesul în rețeaua de distribuție la care ești conectat. Este necesar astfel să te asiguri că rețeaua la care te racordezi suportă puterea care tu o doresti și este „compatibilă” cu acest plan al tău.
Vrei să devii prosumator? Află mai multe aici.
Suprafața de acoperiș permite instalarea panourilor solare cu puterea necesară în gospodăria proprie?
Montarea panourilor solare implică și o serie de detalii particulare fiecărei case sau proprietar, cum ar fi spațiul efectiv disponibil pe care acestea vor fi amplasate. Mărimea acoperișului casei va avea impact direct în alegerea și instalarea panourilor solare.
În plus, sunt esențiale alte aspecte pentru eficiența sistemului fotovoltaic:
- Orientarea panourilor solare: acestea trebuie să aibă constant o bună captare a energiei solare. Nu este indicat ca panourile să fie amplasate la umbră.
- Unghiul de înclinare la care sunt montate panourile solare au un rol important în captarea energiei solare. În România, unghiul de montare este de sub 40 grade.
Apelează la specialiști autorizați
Este recomandat să contactezi o firmă specializată și autorizată pentru instalarea sistemelor fotovoltaice. Astfel poți beneficia de cel mai bun ROI al investiției făcute, asigurându-te de eficiența sistemului tău fotovoltaic. Specialiștii de la ADC Solar te ajută să faci alegerea potrivită.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰