Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) Cum alegi brokerul când vrei să aplici pentru un credit

Întotdeauna cand trebuie sa luăm o decizie sau sa facem ceva care este în afara rutinei noastre zilnice, în afara zonei noastre de confort, simțim cum lucrurile ne ies de sub control.

de Redactia Observator

la 29.11.2022 , 15:39

Cum alegi brokerul când vrei să aplici pentru un credit Cum alegi brokerul când vrei să aplici pentru un credit

La fel se întâmplă și atunci cand trebuie sa luăm un credit și nu știm cum și ce trebuie sa facem ca să găsim oferta care ni se potrivește. Primul impuls este să căutam pe internet, să centralizăm  caracteristicile creditelor, să încercam să înțelegem și să comparăm toți termenii financiari-bancari.

Există și o abordare mai directă, aceea de a afla informațiile necesare direct de la „sursă”, mergând la bănci pentru a descoperi care este finanțarea cea mai bună.

Oricare alternativă este bună atâta timp cât ne aduce la rezultatul căutat: obținerea creditului potrivit.

Articolul continuă după reclamă

Dar, există și o altă variantă: câți dintre noi au auzit că, atunci când vrem să obținem un împrumut de la o bancă sau un IFN, există și alternativa unui broker de credite? Specialiștii din echipa 123credit.ro ne ajută să înțelegem mai bine modul în care un un broker te poate ajuta în alegerea creditului protrivit.

Ce este un broker de credite și cum ne poate ajuta?

Brokerul de credite este un specialist financiar, cu experiență relevantă în piața creditelor, care are contracte de intermediere financiară încheiate cu instituțiile de credit și al cărui scop este acela de a ne ajuta să găsim cele mai bune oferte de creditare.

Totodata, brokerul de credit va fi responsabil de intermedierea relației dintre client și banca aleasă.

Concret, serviciile unui broker de credit sunt:

  • Caută și identifică cele mai bune oferte de credit, de la mai multi finanțatori, toate adaptate profilului nostru de client.
  • Ne ajută să înțelegem termenii financiari-bancari și costurile implicate, astfel încât să luăm o decizie de finanțare în cunoștință de cauză.
  • Se ocupă de întocmirea dosarului de credit și interacționează cu banca în numele nostru și pentru noi, asistându-ne pe parcursul întregului proces de analiză și acordare a creditului.
  • În funcție de profilul nostru de client, negociază direct cu banca condiții mai avantajoase de acordare a creditului.

Important: serviciile oferite de un broker de credit sunt gratuite!

Un broker de credit nu percepe comisioane de la clienții săi. Acesta are contracte de colaborare cu instituțiile de credit, fiind plătit direct de acestea.

Totodată, profesia de broker de credite este una reglementată, Ordonanta de Urgenta nr. 52/ 2016 fiind cadrul legal care stabilește condițiile de exercitare a acestei activități.

Vrei să ai casa ta? Căutarea ta începe pe homeZZ.ro, unde găsești zeci de mii de proprietăți din care poți alege.

Care sunt principalele argumente pentru care este bine să apelezi la un broker de credite în vederea obținerii unui împrumut:

  • Ne ajută să economisim timp. Într-o singură întâlnire, un broker de credite va prezenta mai multe oferte de credit relevante pentru client, de la bănci diferite, ajutându-ne să le comparăm și să decidem mai ușor care ni se potrivește.

De asemenea, ocupându-se de întocmirea dosarului de credit și de intermedierea relației clientului cu finanțatorul, acesta salvează mult timp, eliminând timpul alocat drumurilor pe care în mod normal le-ar face în sucursalele băncilor pentru a semna formularele de credit, a pune la dispoziția băncii documentele solicitate pentru analiză, pentru a păstra comunicarea cu reprezentanții băncii privind analiza dosarului.

  • Ne asigură confortul că am luat cea mai buna decizie. Prin experiența pe care o are în domeniul financiar-bancar, brokerul de credite va prezenta în detaliu toate informațiile despre finanțarea pe care clientul dorește să o obțină, prezentându-i toți pașii necesari, explicându-i termenii din contractul de credit și toate costurile implicate.
  • Ne ajută să economisim bani. Băncile au în general liste de oferte de credit foarte bogate și variate, ochiului neantrenat în ale finanțelor fiindu-i greu, dacă nu imposibil să o găsească pe cea mai potrivită și din punct de vedere cost. Dar cu ajutorul experienței unui broker de credite, clientul navigheaza lin și rapid prin întreaga listă de dobânzi și comisioane, află toate costurile directe și indirecte plătite pe parcursul creditului și astfel va putea compara și alege soluția de creditare cu costul cel mai mic.

Totodată, în funcție de profilul nostru de client, un broker de credite poate să negocieze condiții mai avantajoase de acordarea a împrumutului.

Cum alegem un broker de credite potrivit?

Atunci când alegi un broker de credit, unul dintre primele lucruri de care trebuie să te asiguri este că acesta să fie autorizat să exercite această activitate. ANPC este autoritatea care verifică îndeplinirea condițiilor de exercitare a profesiei de broker de credite. Autorizația de funcționare a unui broker de credit poate fi verificată pe site-ul ANPC, în Registrul intermediarilor de credite.

Totodată, un broker de credite bun are un portofoliu extins de bănci, astfel încât să ofere cât mai multe alternative. Un broker care lucrează cu 1, 2, 3 bănci nu este un broker de evitat, dar din păcate el este limitat în a ajuta un client să ajungă la toate soluțiile de creditare relevante pentru el.

Disponibilitatea de care dă dovada un broker de credite reprezintă un alt argument care să ne convingă să lucrăm cu el. Majoritatea dintre noi avem program de lucru de luni până vineri, între 9:00 si 17:00 și puține lucruri putem face pe langă task-urile de la birou.

Și cum și băncile au un program similar cu al nostru, un broker de credite care va face diferența va fi acela care se va putea deplasa către noi și va fi disponibil pentru întâlniri fie înainte de ora 9:00, fie după ora 17:00 sau de ce nu, adesea în weekend-uri.

Calitatea informațiilor prezentate, coerența lămuririlor și a explicațiilor oferite, alături de capacitatea de a prezenta și traduce în cuvinte simple termenii bancari tehnici și sofisticati, reprezintă o calitate valoroasă pentru un broker de credite.

Un aspect important este că un broker de credite bun păstrează legătura cu tine și după ce obții împrumutul și folosești banii. El va fi disponibil pentru tine ori de câte ori ai întrebări legate de creditul luat, de felul cum interacționezi cu banca aleasă, fiind în măsură să îți ofere sfaturi care să te ajute să ai o experiență post-vânzare cât mai bună, oferindu-ți confortul că există un specialist pe care te poți baza în orice moment.

Chiar dacă profesia de broker de credite este relativ nouă în România, există deja mulți profesioniști cu experiență, care dovedesc în fiecare zi că sunt un real ajutor atunci când enecesar să înțelegem cum să accesam și cum să folosim responsabil și eficient un împrumut.

123credit.ro poate fi partenerul tău în găsirea creditului potrivit, pregătit cu o echipă de profesioniști care pot transforma procesul de creditare dintr-o corvoadă într-un lucru normal de câte poți sa beneficiezi ușor ori de cate ori ai nevoie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Advertoriale » (P) Cum alegi brokerul când vrei să aplici pentru un credit