Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) Cumpărături online în siguranță - 4 lucruri la care să fii atent

În lumea de astăzi, datorită internetului, viața umană s-a transformat. Oamenii fac schimb de informații, comunică și plătesc pentru servicii și împrumuturi online. Acum, în multe cazuri, nu mai este nevoie să mergi la magazin pentru o achiziție, deoarece există magazine online care sunt concepute pentru a face cumpărăturile rapide și convenabile.

de Redactia Observator

la 30.01.2023 , 12:59

(P) Cumpărături online în siguranță - 4 lucruri la care să fii atent (P) Cumpărături online în siguranță - 4 lucruri la care să fii atent

Cum să ai parte de cumpărături online în siguranță?

Ca să te poți bucura de cumpărături online în siguranță, ai grijă să:

Utilizezi numai dispozitive personale

Articolul continuă după reclamă

Folosește doar computerul personal, tableta și smartphone-ul pentru a face cumpărături pe site-ul Oferro.ro, pentru a accesa banca online sau banca mobilă. Asigură-te că le pui o parolă.

Dacă pierzi telefonul sau tableta la care este conectat SMS Informing sau mobile banking, sună imediat la bancă și deconectează toate serviciile de pe numărul pierdut.

Te protejezi de viruși

Asigură-te că ai un software antivirus pe toate dispozitivele, inclusiv pe cele mobile, și că îl actualizezi în mod regulat. Un pachet antivirus bun include întotdeauna protecție împotriva phishing-ului și a virușilor.

Alegi site-uri web sigure

Alege magazine și servicii online bine cunoscute. Studiază recenziile altor utilizatori. Cel mai bine este să te uiți pe mai multe site-uri independente. Un vânzător de bună credință oferă întotdeauna informații complete despre el însuși: număr de telefon, adresă și alte informații de contact.

Nu da niciodată clic pe linkurile din e-mailuri și mesaje text de la expeditori necunoscuți. Chiar dacă e-mailul provine de la un cunoscut sau de la o organizație, nu te grăbi să îl deschizi. Este posibil ca escrocii să aibă acces la conturile lor și să dorească să acceseze și datele tale.

Tastează manual adresa web a site-ului și verifică întotdeauna bara de adrese a browserului. 

Fă-ți cumpărăturile numai de pe site-uri care oferă o conexiune securizată. Adresa pentru aceste site-uri începe cu https://. În bara de adrese există o pictogramă cu un lacăt închis.

Oferro.ro reprezintă un astfel de site. Aici poți cumpăra produse SH de calitate, produse sustenabile și piese unicat la prețuri extrem de accesibile.

Nu oferi informații personale nimănui

De multe ori, nu băncile, sistemele de plată sau magazinele online sunt vinovate de furtul de bani, ci chiar utilizatorii naivi.

Escrocii cunosc o mulțime de trucuri pentru a-ți câștiga încrederea. Iar treaba ta este să nu te lași păcălit de aceste trucuri. Nu oferi niciodată străinilor detaliile cardului, informații personale sau coduri din SMS. Nu spune nimănui codul PIN sau codul de verificare a cardului (CVV2/CVC2/PC2), ultimele trei cifre de pe spatele cardului tău. Nici măcar personalul băncii nu îți poate cere aceste informații. Dacă cineva încearcă să le afle, poți fi sigur că este un escroc.

Urmează aceleași reguli atunci când utilizezi un portofel online: nu da niciodată numele de utilizator și parola contului tău nimănui.

Aceste sfaturi de siguranță pentru cumpărarea de produse online sunt doar câteva reguli simple din arsenalul unui utilizator de internet încrezător. Dar chiar și acestea te pot ajuta să îți păstrezi cumpărăturile online în siguranță.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Advertoriale » (P) Cumpărături online în siguranță - 4 lucruri la care să fii atent