Antena Meniu Search
x

(P) De unde cumperi domenii .ro şi .eu şi ce domeniu este potrivit site-ului tău

Când pornești o afacere sau vrei să îți creezi un blog personal, este important să apelezi la o firmă de găzduire web care înregistrează domenii. În aceste cazuri, domeniile .ro și domeniile .eu sunt cele mai căutate.

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 15:24

Este important să știi că un domeniu poate oferi o identitate unică site-ului și trebuie să fie ușor de reținut de către utilizator. Noi recomandăm să vă orientați spre domenii .ro sau domenii .eu. Acest lucru poate ajuta la creșterea vizibilității site-ului în mediul online și ajutând utilizatorii să se reîntoarcă pe site-ul creat. De asemenea, un domeniu poate oferi o imagine profesională site-ului, crescând totodată încrederea clienților.

În momentul în care dorești să achiziționezi un domeniu este important să știi de unde poți face acest lucru în siguranță și fără nici un fel de probleme.

De unde poți cumpăra domenii .ro și .eu

Există o mulțime de site-uri de unde poți înregistra domenii .ro și domenii .eu, dar este important să alegi un site în care să ai încredere, un site cu vechime, cum este Host-Age.ro, care este pe piață de peste 21 de ani și care oferă servicii de calitate clienților. 

Pe acelaşi subiect

În momentul în care alegi un site de înregistrare domenii este important să nu iei în considerare doar prețurile ci și factori precum serviciul cu clienții (client service), recomandările celor care folosesc deja serviciile site-ului respectiv, precum și gama de servicii suplimentare oferite de site-ul respectiv. 

După ce ai ales site-ul web al registratorului de domenii, precum Host-Age.ro, caută numele de domeniu pe care dorești să-l înregistrezi prin formularul online. Acesta va verifica domenii în timp real și îți afișează pe loc dacă domeniul respectiv este disponibil sau nu. Dacă domeniul este disponibil, îl poți înregistra fără probleme. Dacă nu, soluția este să găsești o altă denumire pentru domeniul tău.

Achiziționarea este foarte simplă și, odată ce plata a fost procesată domeniul este înregistrat automat. 

Însă, pe lângă Host-Age.ro, mai poți cumpăra domenii .ro și .eu sau multe alte extensii de la o varietate de site-uri de înregistrări de domenii, printre care:

  • RoTLD
  • EUrid
  • eDomenii
  • Gazduire
  • Rohost

Când alegi un domeniu .ro

Există mai multe motive pentru achiziționarea unui domeniu .ro. Iată când trebuie să faci această alegere:

Atunci când vizezi un public românesc. Dacă blogul sau afacerea ta se adresează publicului din România, un domeniu .ro te poate ajuta să ajungi ușor la publicul țintă.

Pentru a-ți proteja marca. Dacă ai o afacere sau o marcă bine cunoscută în România, poate fi o idee bună să alegi un domeniu .ro pentru a împiedica alte persoane să se folosească de acesta.

Pentru a stabili credibilitatea. Un domeniu .ro poate ajuta la stabilirea site-ului sau a afacerii tale ca o prezență credibilă și profesională în România.

Când alegi un domeniu .eu

Un domeniu .eu este necesar în momentul în care vizezi un public din Uniunea Europeană. Dacă ai o afacere sau un site care se concentrează pe Uniunea Europeană, un domeniu .eu te va ajuta să ajungi mai ușor la publicul țintă.

De asemenea, în cazul unei afaceri cu o marcă bine cunoscută în Uniunea Europeană, poate fi o idee bună să alegi un domeniu .eu, astfel încât să ajungi mai ușor la publicul țintă, dar și pentru a împiedica alte persoane să folosească domeniul respectiv.

În scopuri SEO. Unele motoare de căutare pot acorda prioritate site-urilor web cu domenii de nivel superior (TLD) specifice unei țări sau regiuni atunci când clasifică rezultatele căutărilor pentru utilizatorii din țara respectivă. Acest lucru înseamnă că un domeniu .eu are puterea de a-ți clasa site-ul mai bine în rezultatele căutărilor pentru utilizatorii din țările din Uniunea Europeană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Advertoriale » (P) De unde cumperi domenii .ro şi .eu şi ce domeniu este potrivit site-ului tău