Antena Meniu Search
x

Video Au dat viaţa la oraş ca să devină antreprenori la sat. Ce i-a convins pe mulţi români să investească aici

Au lăsat agitaţia oraşelor şi s-au întors la gura peşterii ca antreprenori. Este povestea mai multor familii care au dat viaţa de la oraş pentru cea de la sat, să pornească afaceri în zone cu potenţial turistic. La Polovragi, în Gorj, chiar lângă Cheile Olteţului, au apărut tot mai multe case de vacanţă şi pensiuni.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 18.12.2022, 14:01

Vezi și

"Zona Cheilor Olteţului este preferată de turiştii care ajung în localitatea Polovragi din Gorj şi nu e de mirare că este şi ţinta principală pentru investitorii care vor să vină aici, în domeniul HORECA. Mulţi dintre aceşti investitori sunt orăşeni care au renunţat la viaţa de la bloc şi s-au făcut antreprenori la ţară", spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Ce a atras masiv investitorii

"Am stat de vorbă cu câţiva dintre ei. Au mărturisit un aspect foarte important: înainte de a investi aici, au venit ca turişti şi pur şi simplu s-au îndrăgostit de acestă zonă în plină dezvoltare. Are un potenţial turistic foarte mare. A fost declarată, în urmă cu câţiva ani, şi staţiune turistică de interes local. Foarte aproape este Peştera Polovragi, legendara casă a lui Zamolxe. Lângă, este Mănăstirea Polovragi, un monument istoric vechi de peste 500 de ani. Cel mai îngust canion din Europa este la noi, în România, în localitatea Polovragi. De altfel, turiştii care ajung în acestă zonă pot să găsească şi o veche cetate dacică, în vârful muntelui", adaugă Diana Speretoiu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Au dat viaţa la oraş ca să devină antreprenori la sat. Ce i-a convins pe mulţi români să investească aici