Antena Meniu Search
x

Video Captiv în iadul copilăriei, a privit de mic cu speranţă spre cer: Toma a primit acum aripi să zboare spre visul de a fi pilot

Abandonat într-un orfelinat, între ziduri înalte de beton, n-a avut altă şansă decât să privească în sus, spre cer. Şi pentru că pe acolo vedea doar avioane, a început să viseze că va fi pilot. Povestea lui Toma este una demnă de film. Oamenii cu inimă bună i-au întins o mână de ajutor pentru a nu renunţa la visul său.

de Redactia Observator

la 24.12.2021, 13:36

Vezi și

Toma avea 5 ani când a ajuns într-un orfelinat. Din iadul copilăriei a început să evadeze în gând. Privind spre cer, visând la zbor. La început, un copil din orfelinat ajuns pilot părea o glumă pentru toți ceilalți. A urmat orice cursuri gratuite putea găsi, de aviație pentru începători sau planorism. Cum nu avea bani de autobuz, mergea kilometri întregi pe jos, zilnic, către aerodromurile care îl primeau, doar ca să fie aproape de avioane.

Cu rezultate excelente la şcoală, tânărul a intrat apoi la facultatea de inginerie aerospațială, în cadrul Politehnicii. Când a ieşit din casa de copii şi a intrat la facultate, a început încă o luptă pentru supravieţuire. Pe cont propriu, într-o lume nouă, Toma fost forţat să abandoneze studiile, după 3 ani, ca să se poată angaja. A devenit însoțitor de zbor, ocazia perfectă să fie mai aproape de aviaţie. A muncit între timp zi și noapte, și-a amanetat tot ce a avut de valoare, ca să poată absolvi, în paralel, primul modul la școala de aviație. Apoi a venit pandemia și i-a tăiat aripile. Dar nu a renunțat nicio clipă la visul lui de a deveni pilot de linie.

A prins aripi să zboare mai departe spre visul său

Visul lui Toma a prins aripi după ce a primit ajutor de la oamenii cu suflet mare. Un cec de 24.000 de euro i-a fost înmânat în dar pentru continuarea şcolii ca să poată ajunge pilot. Aşadar, cei de la SIKA România i-au devenit parteneri de cursă lungă. 

Alina Mureşean, head of Marketing SIKA România: Noi ne implicăm de foarte mulţi ani de proiecte care susţin educaţia. Atunci când am aflat despre povestea ta care este absolut extraordinară, ne-am gândit că putem face şi noi ceva. Vrem ca tu să reuşeşti, vrem ca tu să ţinteşti tot mai sus. Şi de a reuşi să îţi îndeplineşti toate obiectivele şi dorinţele secrete. Vrem să ne trimiţi poze cu primul avion pe care o să-l pilotezi. 

Citeşte întreaga poveste a lui Toma aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Ajut Eu » Captiv în iadul copilăriei, a privit de mic cu speranţă spre cer: Toma a primit acum aripi să zboare spre visul de a fi pilot