Antena Meniu Search
x

Video Răzvan, "managerul de fapte bune". A deschis primul centru unde pot merge la psiholog şi persoanele care nu aud: "Românii sunt oameni foarte buni"

Există oameni pentru care a face bine nu e doar o misiune importantă, e chiar meserie. O să cunoaşteţi imediat un personaj cu o astfel de poveste. A început să facă fapte bune cu bani de-acasă. După care a cerut şi ajutorul prietenilor. Inclusiv prietenilor care fac tatuaje. Orice donaţie contează când ai de construit case ori de renovat de şcoli. Când sute de copii aşteaptă un dar de la Moş Crăciun ori un medicament salvator. Răzvan Popa a găsit soluţii pentru toate. Chiar şi pentru cei care aveau nevoie de psihoterapie. A deschis primul centru complet gratuit din România unde pot merge la psiholog şi persoanele care nu aud. El a spus Ajut eu si acum e randul nostru sa o facem.

de Carmen Moise

la 05.12.2023, 21:10

Vezi și

E o şedinţă de terapie altfel, în care, în mod excepţional, e nevoie de 3. Pacientul nu aude. Aşa că psihoterapeutul are lângă el un interpret. Pentru prima data Ludmila zambeste. Simte ca oamenii acestia sunt de acum plasa ei de siguranta. Un sprijin la care n-a sperat. Nici nu a crezut că există. "În lumea in care ei nu sunt ascultati, aici prind voce", a declarat Florinela Paticaraţiu, psihoterapeut. "Pentru mine este o provocare si e foarte greu, dar in viata de zi cu zi trebuie sa invatam sa ne autodepasim si sa incercam sa fim mai buni si sa ajutam astfel de oameni, ca este mare nevoie", a declarat Lavinia Chiţu, interpret.

Răzvan spune că el e de fapt un manager de fapte bune

Nevoie este foarte mare. Într-o lume în care depresia, boala secolului, face ravagii. Florinela se confruntă cu asta în fiecare zi la cabinetul de psihoterapie unde lucrează. După pandemie lucrurile au devenit şi mai grave. "Oamenii veneau in terapie, erau dornici de terapie dar multi erau dati in somaj, ramaneau fara locuri de munca si renuntau. M-am gandit ce ar fi daca si in Romania s-ar intampla cum deja se intampla in multe tari europene, sa oferim servicii de psihoterapie gratuita pentru oamenii care trec prin momente mai grele", a declarat Florinela Paticaraţiu, psihoterapeut.

"L-am intalnit pe Razvan, care a fost omul potrivit la momentul potrivit si a devenit realitate", a declarat Florinela Paticaraţiu, psihoterapeut. "Noi am lansat site-ul si centrul pe 24 mai anul acesta, iar pe 25 mai, la 24 de ore de la lansare am avut 180 de cereri de ajutor. Am avut niste atacuri de panica. Doamne, in ce m-am bagat, eu doar cu 2 terapeuti, deci la minut veneau, chiar 2-3 mailuri pe minut", a declarat Răzvan Popa. Printre ele erau insă si mesaje de la psihoterapeuti. Zeci de psihoterapeuti din toata tara care isi ofereau gratuit serviciile pentru un proiect si un demers unic in Romania. Răzvan şi-a făcut repede echipa, a găsit apoi şi spaţiul potrivit.

Pe acelaşi subiect

Peste 400 de oameni au avut parte aici de terapie gratuită şi de un umăr pe care să plângă. Toţi sunt azi bine. Cel puţin, aşa au scris pe bileţele, înainte de plecare, la final de şedinţă. "Vreau sa crestem si sa facem si mai multa treaba. Eu nu pot sa ma opresc. Eu fac de foarte multi ani, de 17 ani, cat de cat oficial, sa zic asa. Si nu neaparat ca da dependenta dar e un mod de viata. Eu mi-am dedicat viata pentru lucrul acesta", a declarat Răzvan Popa. De mai bine de 17 ani el e omul discret din spatele multor actiuni de caritate din Romania. Totul a inceput atunci când o prietenă l-a chemat şi pe el într-o misiune umanitară.  

Şi asta a făcut. În ceea ce el a numit Atelierul Faptelor Bune - un loc in care toata lumea ajuta pe toata lumea - copii saraci, mame singure, batrani fara ajutor. A fost Mos Craciun si spiridus pentru copii sarmani, a renovat scoli si a construit case, a dotat laboratoare si a dus bolnavi la tratament. A donat peste 500 de computere, o mie de rechizite scolare, 2.000 de jucarii si mai mult de 1.500 de kilograme de haine. De 4 ani a renuntat si la jobul de director de vanzari, ca sa se poată ocupa exclusiv de fapte bune. "Meseria mea asta este. Eu nu mai fac nimic altceva. De cativa ani. Într-o singura zi mi-am dat seama, am inchis laptopul, nu vreau sa mai fac, nu vreau sa mai vin la birou", a declarat Răzvan Popa.

Spune că el e de fapt un manager de fapte bune. Pentru că ştie cum să adune mereu în jurul lui oameni ca el şi cum să facă rost de bani din orice. Chiar şi din tatuaje. "Eu fiind tatuat iti dai seama ca ii si cunosc pe majoritatea. Suntem chiar prieteni si m-am intalnit cu ei la o bere si am zis, ma, cum ar fi sa facem un proiect in care te tatuezi si donezi? Tatuaje mici, de maxim o ora. si atunci la prima editie cred ca am unit 7 saloane care au tatuat si toate incasarile din ziua respectiva au venit catre asociatie", a declarat Răzvan Popa. Primul tatuaj l-a făcut chiar el. S-a născut aşa un festival care, la a 7-a editie, a reunit peste 70 de saloane de tatuaj din Romania, Anglia, Belgia, Spania, Italia si Germania.

"Îmi place la nebunie sa ajut, sa ma implic, dar singur nu am cum. Si de asta, eu as vrea sa le multumesc tuturor celor care se implica si sunt alaturi. Fara echipa si fara oamenii cu care colaborez, nu as fi facut nici 10% din ce am facut pana acum. Romanii sunt oameni foarte buni si foarte misto", a declarat Răzvan Popa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Ajut Eu » Răzvan, "managerul de fapte bune". A deschis primul centru unde pot merge la psiholog şi persoanele care nu aud: "Românii sunt oameni foarte buni"