Antena Meniu Search
x

Video Alegeri europarlamentare în Olanda. Surpriză după exit-poll: naţionaliştii i-au depăşit pe extremişti şi se clasează în fruntea voturilor

Deşi la noi se deschid urnele abia mâine dimineaţă, mulţi europeni au pus deja ştampila la alegerile europarlamentare. S-a votat deja în ţările baltice, dar şi în Estonia, care a dat startul alegerilor europene, joi. Peste 300 de milioane de cetăţeni din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene votează în aceste zile pentru Parlamentul European. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 08.06.2024 , 14:04

Există un exit-poll în Olanda, însă exit-pollurile şi rezultatele finale vor fi fost date după ce alegerile vor fi fost încheiate, adică după ziua de mâine. Avem aşadar o surpriză în Olanda, având în vedere politica ţării intens discutată în ultima vreme, o înfrângere pe de-o parte a extremiştilor, dar pe de altă parte un real pericol. Vorbim despre un partid naţionalist care a luat mandate în Parlamentul European, care în ultima vreme a avut discursuri împotriva României şi Bulgariei, referindu-se că cele două ţări trebuie să iasă din UE.

Rezultatele finale sunt aşteptate

Pe de altă parte, înfrângerea a fost la limită de către socialişti, însă vom vedea rezultatele finale, către ce se va îndrepta Uniunea Europeană după aceste alegeri europarlamentare, având în vedere că acest curent extremist este prezent în toate ţările membre ale UE. Vom vedea aşadar după rezultate care va fi scorul per total pe care aceştia îl vor lua în Parlamentul European, câţi eurodeputaţi din ce 720 vor fi din extremele europene şi care va fi viitorul Uniunii Europene până la urmă pentru că este momentul în care es votează direcţia Uniunii pentru următorii 5 ani. Aceste alegerile sunt Jocurile Olimpice Europene pentru care parlamentarii s-au pregătit 5 ani ca să meargă mai departe în ceea ce priveşte strategia Uniunii Europene.

Vezi și

27 de state, majoritatea 20, votează în aceeaşi zi ca noi, adică mâine. În diaspora secţiile de votare se deschis în această seară la ora 22 şi se vor închide luni la ora 8 dimineaţa, ora României. Acest scrutin la europarlamentare se va desfăşura pe durata a 34 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Alegeri europarlamentare în Olanda. Surpriză după exit-poll: naţionaliştii i-au depăşit pe extremişti şi se clasează în fruntea voturilor