Antena Meniu Search
x

Câţi europarlamentari trimitem la Bruxelles în 2024 şi cine le plăteşte salariile de mii de euro pe lună. Alegerile au loc pe 9 iunie

România se pregăteşte de un an extrem de important din punct de vedere politic, pentru că în 2024 urmează să avem tot felul de alegeri, inclusiv alegeri europarlamentare care ar urma să aibă loc pe 9 iunie 2024.

de Redactia Observator

la 11.01.2024, 19:08

Alegerile europarlamentare din 2024 sunt extrem de importante pentru România
Alegerile europarlamentare din 2024 sunt extrem de importante pentru România - Profimedia
  • Alegerile europarlamentare din 2024 sunt extrem de importante pentru România.

Practic, în 2024, românii îşi decid viitorul. Pentru că în 2024 urmează să avem alegeri locale, alegeri parlamentare, alegeri europarlamentare şi alegeri prezidenţiale. Mizele sunt uriaşe şi ne aşteptăm ca luptele să fie pe măsură.

Dintre alegerile care ar urma să aibă loc anul viitor se ştie că alegerile europarlamentare au fost programate a avea loc pe data de 9 iunie 2024. Asta şi pentru că alegerile europarlamentare trebuie să aibă loc aproximativ în aceeaşi perioadă în fiecare ţară membră a Uniunii Europene.

Pe 9 iunie 2024 România îşi alege cei 33 de europarlamentari

Asta înseamnă că, pe 9 iunie 2024, România îşi alege cei 33 de europarlamentari, aceştia urmând a ne reprezenta la Parlamentul European. Cei 33 de europarlamentari sunt aleși prin vot universal direct de către toți cetățenii UE înregistrați pe listele electorale și având vârsta de peste 18 ani. 

Pe acelaşi subiect

Numărul de europarlamentari dat de fiecare partid politic depinde de numărul de voturi obţinut de partidul respectiv. În acest moment specialiştii estimează că şi în 2024 România va avea cei mai mulţi europarlamentari de la Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Partidul Social Democrat (PSD), deşi este de aşteptat să apară şi eventuale surprize din partea Uniunii Salvaţi România (USR) sau a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR).

Un membru al Parlamentului European câştigă mii de euro net pe lună

Pe lângă ambiţia de a-ţi reprezenta ţara cât mai bine şi corect la Parlamentul European, suntem convinşi că mulţi dintre candidaţi mizează şi pe ideea de a câştiga salarii de mii de euro ca europarlamentari.

Spunem asta pentru că, în principiu, un europarlamentar câştigă peste 10.000 de euro pe lună, respectiv aproape 8.000 de euro pe lună în mână. Banii provin de la bugetul Parlamentului European, la care cotizează toate ţările membre ale Uniunii Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Câţi europarlamentari trimitem la Bruxelles în 2024 şi cine le plăteşte salariile de mii de euro pe lună. Alegerile au loc pe 9 iunie