Antena Meniu Search
x

Video Românii din diaspora vor avea un număr dublu de secţii de votare faţă de acum 5 ani. Unde vor fi amplasate cele mai multe

Românii din diaspora vor avea la dispoziţie aproape o mie de secţii în care vor putea vota la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie. Practic, dublu faţă de acum cinci ani.

de Redactia Observator

la 11.05.2024 , 20:02

Cele mai multe secţii de votare sunt în ţările unde trăiesc şi marile comunităţi de români. Şi vedem pe hartă: în Italia vor fi 150, pentru că acolo sunt aproape un milion două sute de mii de români. Pe locul doi este Spania, unde vor fi 147 de secţii de votare.

Şi românii din Regatul Unit al Marii BritanIi vor putea vota la alegerile europarlamentare în 104 secţii. Topul este completat de Germania unde sunt 87 de secţii, dar şi Franţa şi Monaco cu 67 de locuri în care românii pot alege viitorii europarlamentari.

Vor fi urne dechise si în Republica Moldova, SUA, Belgia, Austria sau Irlanda. La scrutinul din 9 iunie votarea începe la ora locală 07,00 şi se încheie la ora 22,00. Românii din diaspora vor avea nevoie de cartea de identitate si pot vota doar pentru europarlamentare, nu si pentru locale.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Românii din diaspora vor avea un număr dublu de secţii de votare faţă de acum 5 ani. Unde vor fi amplasate cele mai multe