Anca Baciu, primăriță la 24 de ani. Tânăra a căștigat alegerile în comuna Corbi din Argeș (Video)

De Veronica Micu.
Publicat: 29.09.2020, 13:26.
Actualizat: 29.09.2020, 14:00

Anca Alina Baciu are 24 de ani și este noul primar al comunei Corbi, județul Argeș. Tânăra a candidat din partea PMP și este fiica primarului în funcţie, Virgil Baciu. 

Anca Baciu este fiica primarului în funcţie, Virgil Baciu

Anca Baciu, primăriță la 24 de ani. Tânăra a căștigat alegerile în comuna Corbi din Argeș

Facebook

Rezultatele parțiale centralizate luni de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) o dau pe Anca Baciu drept câștigătoare a alegerilor pentru funcţia de primar în comuna Corbi din Argeș.

Tânăra de doar 24 de ani a obţinut peste 42% din voturi, fiind urmată de Constantin Mogaru (PSD) cu 27% şi de Marius Anghel (Pro România), cu 16%.

Anca Baciu este fiica primarului în funcţie, Virgil Baciu, care a candidat la aceste alegeri locale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, cursă pe care a pierdut-o.

"La Corbi a câştigat entuziasmul, puritatea şi decenţa în campanie. (...) Iar eu, dragi corbeni, vreau să vă mulţumesc pentru cei opt ani petrecuţi cu voi în calitate de primar", a scris Virgil Baciu pe Facebook, după victoria fiicei sale la alegerile locale.

Trei primării din Argeș, conduse de femei

Trei primării din Argeş vor fi conduse de femei. La Câmpulung, Elena Lasconi a câştigat alegerile în toate secţiile de votare.

Alina Baciu este noul primar în comuna Corbi, devenind cel mai tânăr primar din Argeş, iar al treilea primar femeie este la Mozăceni, scrie ziartopdearges.ro.

Corina Dună, candidatul PNL a reuşit să se impună în aceste alegeri.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.