Antena Meniu Search
x

Alegeri locale. Cum votezi respectând regulile medicale - tutorial video

Duminică sunt alegeri, iar regulile sanitare sunt extrem de stricte. Deşi autorităţile pun la dispoziţie măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă pentru alegători, este de preferat să venim cu ele de acasă. Nu uitaţi să luaţi şi un pix şi poate chiar dezinfectant.

de Larisa Bernaschi

la 26.09.2020, 20:30

Vezi și
  • Masca este obligatorie la secția de vot
  • Autoritățile vor pune la dispoziție măști de protecție pentru alegători

Reporterul Observator Larisa Beranschi a realizat un tutorial video pentru ziua votului, cu regulile și recomandările sanitare pe care trebuie să le respectăm.

Larisa Bernaschi, reporter Observator: Voi folosi o mască nouă, însă una cu care am venit de acasă, și am grijă să o pun astfel încât să nu ating interiorul, dar să acopere nasul și gura.

Pentru siguranța mea, mai ales că intru în contact și cu alți oameni, o să folosesc și mănuși de unică folosință, pe care le-am adus de acasă.

Este obligatoriu ca înainte de a intra în secție să ni se măsoare temperatura. În cazul în care aș fi avut mai mult de 37,3 nu aș fi avut voie sa votez.

În interiorul clădirii urmăresc culoarul care îmi este indicat prin săgeți, atât pentru intrare, cât și pentru ieșire. În cazul în care în interiorul secției deja se află 5 persoane, mă voi așeza la rând, iar persoanele care vin în urma mea trebuie să respecte distanța de cel puțin un metru între ele. 

Prima oprire, prima vulnerabilitate. Îmi voi introduce singură cartea de identitate în sistemul informatic de monitorizare al votului, însă în același sistem și-au introdus și persoanele care au fost deja la vot înaintea mea. 

Trebuie să îmi dau jos masca preț de câteva secunde în fața președintelui secției de vot, pentru a mă identifica. 

Chiar dacă teoretic trebuie dezinfectată, prefer să mă dezinfectez singură pe mâini înainte de a pune mâna pe ștampilă. În plus, trebuie să semnă înainte de a lua ștampila. Voi face acest lucru cu un pix adus de acasă.

Autoritățile nu au considerat necesar să desparte cabinele de vot la 1 metru distanță, pe motiv că ele sunt despărțite de câte o pânză.

Voi încerca să părăsesc cabina de vot fără a atinge această perdea care vedem că nu poate fi mișcată. Nu am cum să fac acest lucru. Voi evita măcar să îmi ating fața.

Îmi voi recupera cartea de identitate și voi primi autocolantul cu mențiunea votat pe care îl voi lipi singură pe cartea de identitate. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2020 » Alegeri locale. Cum votezi respectând regulile medicale - tutorial video