Antena Meniu Search
x

Ștampile cu mențiunea ”votat”, predate cu tuș pe ele la o secție de votare din Vrancea

Ștampilele cu mențiunea votat primite la o secție de votare din Vrancea au tuș pe ele și există suspiciunea că au fost folosite pe buletine de vot la alegerile locale. Incidentul a fost semnalat la Poliție, prin apel la 112.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.09.2020, 22:44

Ștampile predate cu tuș pe ele, la o secție de votare din Vrancea
Ștampile predate cu tuș pe ele, la o secție de votare din Vrancea - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Ștampilele sosite la o secție din circumscripția Maicanesti aveau urme de tuș pe ele.
  • Incidentul a fost semnalat la Poliție, prin apel la 112, iar organizația PSD Vrancea a făcut sesizare la BEC Vrancea.

Organizaţia PSD Vrancea a făcut sesizare la BEC Vrancea privind manipularea frauduloasă a stampilelor cu mențiunea votat distribuite către secțiile de votare de Prefectura, care conform legii are obligația sa gestioneze distribuirea materialelor necesare votării in toate secțiile de votare. 

Într-o secție din circumscripția Maicanesti, la momentul desigilării plicurilor cu stampile in vederea numărării acestora de către președintele secției de votare, s-a constatat ca ștampilele fuseseră utilizate având urma de tuș.

”Având în vedere că ștampilele cu mentiunea votat au fost sigilate la Prefectura și buletinele de vot sunt în directa coordonare a reprezentantului PNL în BEJ, care are și calitatea de director de cancelarie al prefectului, există suspiciunea rezonabilă ca aceste ștampile au fost utilizate in mod fraudulos in vederea deturnării rezultatului alegerilor in favoarea PNL”, se arată în comunicatul PSD.

”Solicitam că până la deschiderea secțiilor de votare din Măicănești sa se clarifice motivele pentru care ștampilele cu mențiunea votat aveau imprimat tuș si in ce scop au fost utilizate acestea înainte de sigilarea lor in plicuri”, se mai arată în comunicatul PSD Vrancea.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Alegeri locale 2020 » Ștampile cu mențiunea ”votat”, predate cu tuș pe ele la o secție de votare din Vrancea