Antena Meniu Search
x

Rezultate oficiale alegeri locale 2020. Trei partide, trei victorii

Victorie! Este mesajul pe care l-au prezentat alegătorilor atât preşedintele PNL, Ludovic Orban, cât şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

de Redactia Observator

la 28.09.2020, 10:27

Vezi și
  • Băsescu a adăugat că nu va face parte din Consiliul General al Capitalei.
  • Îşi va relua postul de europarlamentar. 

În timp ce Orban vorbeşte de un rezultat istoric al partidului, Ciolacu spune că social-democraţii au câştigat grosul primăriilor din ţară. Fostul preşedinte, Traian Băsescu, n-a ratat ocazia de a-i taxa pe câştigători.

Ludovic Orban: Pentru noi că PNL este o zi istorică. Pentru prima oară de la revoluție până astăzi, după 30 de ani, PNL înregistrează o victorie clară în alegerile locale și pentru prima oară PNL bate PSD fără drept de apel. Putem spune clar că am câștigat aproape 50% dintre consiliile județene, că avem între 17 și 20 de primari de reședința de județ.​

Sunt declaraţiile triumfale ale preşedintelui PNL, imediat după exit poll. La sediul PSD, însă, nici vorbă de înfrângere fără drept de apel.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Din ţară, în acest moment, estimările şi informaţiile pe care le avem ne confrimă că partidul social democrat rămâne cel mai mare partid din România. Cu numărul de cei mai mulţi primari aleşi direct. Este o confirmare că suntem pe drumul cel bun.

Între timp, în alt colţ al capitalei, fostul primar şi preşedinte Traian Băsescu se arăta încântat atât de scorul său de candidat la primărie, cât şi de scorul partidului.

Traian Băsescu, fondator PMP: Dintre partidele mici am devenit cel mai mare partid.

Băsescu n-a scăpat ocazia să-l ironizeze pe liderul liberal, Ludovic Orban.

Traian Băsescu, fondator PMP: Am văzut entuziasmul lui Ludovic, vreau să-i spun că are 17% în Bucureşti. Să zică bogdaproste că l-a luat la subsuară Barna. Îl aştept pe Ludovic cu steagul pe aici, să zică că a câştigat, deşi nu a avut candidat. Sică, mâine dimineaţă, îşi dă seama de rezultatul alegerilor de la Bucureşti.

Băsescu a adăugat că nu va face parte din Consiliul General al Capitalei, ci îşi va relua postul de europarlamentar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Alegeri locale 2020 » Rezultate oficiale alegeri locale 2020. Trei partide, trei victorii