Antena Meniu Search
x

Alegeri Locale 2024 Bucureşti sector 2. Cine sunt candidaţii la funcţia de primar în sectorul 2

Alegerile Locale 2024 pentru Primăria Sectorului 2 din Bucureşti vor avea loc pe 9 iunie. În cursă s-au înscris 4 candidaţi. Locuitorii sectorului 2 vor vota primarul şi consilierii locali. 

de Redactia Observator

la 04.06.2024 , 21:55

Alegeri Locale 2024 Bucureşti sector 2. Cine sunt candidaţii la funcţia de primar în sectorul 2

Pentru funcţia de primar al Sectorului 2 s-au înscris în acest an doar 4 candidaţi. Candidatul principal este actualul primar Radu Mihaiu, susţinut de Alianţa Dreapta Unită, care îşi doreşte un nou mandat la primăria de sector. Principalul contracandidat este din partea PSD-PNL, Rareş Hopincă, fostul prefect al Capitalei. Printre opţiunile locuitorilor sectorului 2 se numără şi Gabriel Golgoţiu, suţinut de REPER şi Luminiţa Bughiu, din partea SOS România. 

Alegeri locale 2024 - Bucureşti. Candidaţii la Primăria Generală şi la cele de sector

Lista candidaţilor la Primăria Sectorului 2 din Bucureşti

Articolul continuă după reclamă

Pentru funcţia de primar la Sectorul 2 vor candida la alegerile din 9 iunie 4 persoane:

Pe acelaşi subiect
  • Radu Mihaiu – Alianţa Dreapta Unită (USR – PMP – Forţa Dreptei)
  • Rareş Hopincă – PSD-PNL
  • Gabriel Golgoţiu – REPER
  • Luminiţa Bughiu – SOS România

În ceea ce priveşte consiliul local, 177 de candidaţi s-au înscris pentru a obţine un post, dintre care 64% sunt bărbaţi şi 36% femei. 

Alegerile locale și europarlamentare în România, pe 9 iunie

Pe 9 iunie vom alege primarii în 3.186 de localități din toată țară, inclusiv primarul general al Capitalei și cei 6 primari de sector. Vom vota, de asemenea, pentru același număr de consilii locale - inclusiv cele 41 de Consilii Județene și Consiliul General al Capitalei. Pe listele europene s-au înscris 494 de candidați, iar dintre aceștia 167 sunt femei. Cu toții se luptă pentru cele 33 de locuri rezervate României în Parlamentul European.

În 9 iunie 2024, la ora 7.00, va începe procesul de votare pentru ambele scrutinuri

În 9 iunie 2024, la ora 7.00, va începe procesul de votare, pentru ambele scrutinuri, alegeri locale şi alegeri europarlamentare. Votarea se va încheia în aceeaşi zi, la ora 22.00. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare, pentru a intra în localul de vot, pot vota până cel mult la ora 23.59.

După numărarea voturilor şi soluţionarea eventualelor sesizări sau contestaţii, rezultatele alegerilor pentru cele două scrutine vor fi validate şi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Actul de identitate este obligatoriu pentru a putea vota

La alegerile din data de 9 iunie 2024, alegătorii prezintă actele de identitate, respectiv documentele de identitate operatorilor de calculator, care înscriu datele personale ale acestora în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal - SIMPV. Prin act de identitate se înţelege orice act de identitate emis de statul roman, valabil în ziua votării:

  • cartea de identitate
  • cartea electronică de identitate
  • cartea de identitate provizorie
  • buletinul de identitate
  • paşaportul diplomatic
  • paşaportul diplomatic electronic
  • paşaportul de serviciu
  • paşaportul de serviciu electronic
  • pașaportul simplu
  • pașaportul simplu electronic
  • pașaportul simplu temporar
  • carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.

Ce trebuie să faci când ajungi în secția de votare

Primul pas pe care trebuie să îl faci când ajungi în secția de votare este prezentarea actului de identitate, care va fi trecut printr-un dispozitiv al Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, un sistem de care se ocupă Serviciul de Telecomunicații Speciale. Asta pentru ca autoritățile să evite eventuale fraude, precum votul multiplu. La alegerile locale puteți vota doar în localitatea în care aveți domiciliul sau reședința. Există, însă, și liste speciale complementare, pe care sunt incluși cetățenii UE cu reședință în România, care pot vota pentru autoritățile locale.

Pentru a putea vota la adresa de reședință, alegătorul trebuie să obțină dovada reședinței cu cel puțin 60 de zile înaintea datei alegerilor (10 aprilie, inclusiv). Apoi se poate înscrie și în Registrul Electoral cu adresa de reședință cu cel târziu 45 de zile înainte de data alegerilor, pentru a vota pe liste permanente unde are reședința. Dacă nu se înscrie în registru, poate vota fie la domiciliu, fie la reședință. 

După identificare şi permisiunea de a-ți exercita dreptul la vot, potrivit operaţiunilor din acest sistem informatic, te prezinți la preşedintele secţiei de votare sau la persoana desemnată în acest sens la nivelul secţiei de votare. La fel, se va realiza o identificare de câteva secunde, pentru că se prezintă încă o dată actul de identitate. Vei semna în lista electorală și vei primi buletinele de vot, dar şi ştampila cu menţiunea "VOTAT".

După exercitarea dreptului de vot, îți vei ridica actul de identitate şi vei părăsi secţia de votare. În 9 iunie 2024, secțiile de votare vor fi deschise la ora 7.00. Votarea se va încheia în aceeaşi zi, la ora 22.00. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare, pentru a intra în localul de vot, pot vota până cel mult la ora 23:59. După numărarea voturilor şi soluţionarea eventualelor sesizări sau contestaţii, rezultatele alegerilor pentru cele două scrutine vor fi validate şi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Află de AICI mai multe detalii despre procesul de votare la alegerile din 9 iunie, pas cu pas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Alegeri locale 2024 » Alegeri Locale 2024 Bucureşti sector 2. Cine sunt candidaţii la funcţia de primar în sectorul 2