Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Candidatul la primăria unui oraş din Buzău, acuzat că i-a dat 30 de lei mită unui localnic pentru a-l vota

Incident într-o secţie de votare de pe Valea Buzăului, în timpul alegerilor locale 2024. Un candidat la primăria unui oraş i-ar fi dat 30 de lei unui localnic de 70 de ani ca să-l voteze în favoarea sa. 

de Redactia Observator

la 09.06.2024 , 17:31

- Inquam Photos

Un candidat la primăria unui oraş de pe Valea Buzăului s-a ales cu dosar penal pentru coruperea alegătorilor după ce a fost reclamat că ar fi dat bani unui localnic de 70 de ani pentru a vota în favoarea sa.

”La data de 9 iunie, poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi de către un bărbat de 70 de ani despre faptul că unul dintre candidaţi, un bărbat de 44 de ani, ar fi oferit bani unui alegător, în scopul determinării acestuia să voteze în favoarea sa. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, iar poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru a stabili dacă fapta se confirmă şi dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Conform unor surse apropiate anchetei, suma oferită de candidat bărbatului de 70 de ani ar fi fost de 30 de lei.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Alegeri locale 2024 » Candidatul la primăria unui oraş din Buzău, acuzat că i-a dat 30 de lei mită unui localnic pentru a-l vota