Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Clotilde Armand sesizează instituţiile europene şi cere renumărarea voturilor de la Sectorul 1

Rezultate alegeri locale 2024. Clotilde Armand, candidata USR pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, a declarat, joi, în fața Biroului Electoral al Sectorului 1, că face apel la autorități să accepte renumărarea voturilor pentru a demonstra că nu au nimic de ascuns și i-a acuzat pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă că "sunt părtași la cea mai mare fraudă a alegerilor". Europarlamentarii Dreapta Unită au trimis o scrisoare către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care semnalează frauda de la alegerile locale. 

de Redactia Observator

la 13.06.2024 , 14:24

Clotilde Armand sesizează instituţiile europene şi cere renumărarea voturilor de la Sectorul 1
Clotilde Armand sesizează instituţiile europene şi cere renumărarea voturilor de la Sectorul 1 - Agerpresfoto

Clotilde Armand, primar la Sectorul 1 şi candidat pentru un nou mandat din partea Alianţei Dreapta Unită a declarat că face apel la autorități să accepte renumărarea voturilor, pentru a demonstra că nu au nimic de ascuns.

"USR a sesizat OSCE și Colegiul aleșilor locali din UE pe neregulile de la alegerile din 9 iunie", a transmis ea într-un mesaj separat postat pe Facebook.

"IREAL: La secția nr. 165 sunt mai multe buletine de vot zeci (zeci de buletine) în urnă decât votanți pe listă - pentru alegerea primarului. Avem aceste dovezi clare. Vrem renumărare!" a mai spus ea într-un mesaj postat anterior pe Facebook.

Articolul continuă după reclamă

Clotilde Armand anunţă "recuperarea" a 185 de voturi la Sectorul 1

Pe acelaşi subiect

Clotilde Armand a anunţat de asemenea "recuperarea" a 185 de voturi. "Într-o singură secţie verificată din nou am recuperat 185 de voturi. Una singură şi 166. Peste 1.000 nu se găsesc, iar alte câteva sute de procese verbale sunt modificate din pix fără să mai fie numărate voturile respective. Am depus peste 80 de solicitări de renumărare şi n-am primit niciun răspuns din partea BES. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a putea fi renumărate voturile din Sectorul 1", a scris Armand.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, într-o altă postare, ea invoca o "fraudă" şi la Secţia 144. "Altă fraudă. La Secţia nr. 144 a mers metoda de fraudare a voturilor denumită 'suveică' de minune! Este confirmată frauda în noul proces verbal de pe site-ul AEP în care este scris că 4 voturi s-au regăsit în urna altei secţii! Le este frică să renumere voturile. Fiindcă au furat mii de voturi într-un mod îngrozitor", susţine Armand.

Europarlamentarii Dreapta Unită, scrisoare către oficialii de la Bruxelles pentru a semnala frauda de la alegerile locale 

Europarlamentarii Dreapta Unită au trimis o scrisoare către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care semnalează frauda de la alegerile locale. 

"Comisia Europeană trebuie să aibă o poziţie clară pentru apărarea democraţiei şi a cetăţenilor europeni şi să ceară autorităţilor române să ia în serios toate suspiciunile de fraudă şi să găsească o soluţie legală şi corectă", se arată în scrisoarea USR. Potrivit USR, scrisoarea a fost trimisă şi către vicepreşedinta pentru Demografie şi Democraţie, Dubravka Šuica, şi către comisarul pentru Justiţie, Didier Reynders.

"Dreapta Unită cere oficialilor de la Bruxelles să trimită o misiune în România pentru a face o anchetă independentă asupra procesului electoral", anunţă USR. În scrisoare, europarlamentarii Dreapta Unită arată că în ziua alegerilor au găsite buletine preştampilate pentru coaliţia de guvernare PSD-PNL în Bucureşti, dar şi în alte oraşe, cum ar fi Râmnicu Sărat, Săcălaz sau Bistra.

"Comisia Europeană trebuie să aibă o poziţie clară pentru apărarea democraţiei şi a cetăţenilor europeni şi să ceară autorităţilor române să ia în serios toate suspiciunile de fraudă şi să găsească o soluţie legală şi corectă", se arată în scrisoarea USR. Scrisoarea a fost semnată de europarlamentarii Vlad Botoş şi Eugen Tomac, dar şi de viitorii europarlamentari ai alianţei Dreapta Unită Dan Barna şi Vlad Voiculescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Alegeri locale 2024 » Clotilde Armand sesizează instituţiile europene şi cere renumărarea voturilor de la Sectorul 1