Antena Meniu Search
x

Coaliţia reia negocierile pentru împărţirea puterii. Cele patru probleme fierbinţi discutate de PNL şi PSD

Liderii Coaliţiei reiau negocierile pentru împărţirea puterii. PSD si PNL nu au găsit încă un candidat comun pentru Primăria Capitalei şi nici nu au stabilit cum vor împărţi locurile pe lista comună pentru Parlamentul European. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 27.02.2024, 15:26

Vezi și

Liderii coaliţiei de guvernare ar trebui să discute astăzi începând cu ora 16.00 despre lista comună pentru Parlamentul European. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a spus că și-ar dori că lista comună să fie deschisă de un candidat independent, o femeie, care să aibă carnet de partid, deci să nu fie nici de la PSD, nici de la PNL. 

De asemenea, liberalii şi social democraţii trebuie să ia o decizie și cu privire la ponderea celor două partide pe lista comună pentru europarlamentare. Până în acest moment nu s-a stabilit acest lucru. Potrivit unor surse Observator, liberalii și-ar dori un număr egal pe lista comună, dar PSD exclude categoric această varianta. În final ponderea ar fi de 1,5 la 1 în favoarea PSD. 

PSD şi PNL, întâlnire cu miză uriaşă

În ședința se azi se va discuta și despre candidatul comun la Primăria Capitalei. Pactul din coaliție prevede că cele două partide vor merge separat, pe cont propriu, la alegerile locale. Dar în Capitală situația este diferită. Conform unor surse politice este foarte posibil ca PSD și PNL să susțină un candidat comun pentru Primăria Generală, dar și în Sectoarele 1 și 2 din București, acolo unde sunt în funcţie primari din partea USR. 

Aici s-a vorbit despre mai multe variante în ultima perioadă. Gabriela Firea și Sebastian Burduja și-au anunțat intențiile de a candida în cele două partide. Dar au apărut și alte nume pe scenă politică. Au fost vehiculate numele unor oameni de afaceri precum Dan Şucu sau Dan Ostahie, fondator Altex. Este circulat şi numele numele medicului Cătălin Cîrstoveanu, managerul Spitalului Universitar.

Un alt subiect important este modificarea codului administrativ astfel încât primarii care sunt astăzi în funcție, dar care la alegerile locale vor candida din partea altui pardid să nu își piardă mandatele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Coaliţia reia negocierile pentru împărţirea puterii. Cele patru probleme fierbinţi discutate de PNL şi PSD